3 mai 2024
Primarul Boriga, scos din sărite de directorul Termica! “Fac cerere la Poliţie şi Parchet!”

Primarul Boriga, scos din sărite de directorul Termica! “Fac cerere la Poliţie şi Parchet!”

“Am primit informaţii de ordinul penalului asupra unor aspecte care s-au întâmplat la SC Termica, aspecte de care nu am fost înştiinţaţi nici Consiliul Local, nici executivul Primăriei Târgovişte, privind derularea unor sume importante de bani în cadrul societăţii, fără ca primăria sau CLM să fie informate.

Acestea, în condiţiile în care societatea are datorii către primărie.

Din ce am fost informat, fără a avea mandat din partea CLM, AGA şi Consiliul de Administraţie, au dispus ca anumite certificate verzi pe care Termica le are să fie valorificate în bani, mulţi bani, care mai apoi, prin conducerea pe care o are, i-a folosit după bunul plac.

Indiferent de ceea ce Consiliul Local va decide, în calitatea de autoritate executivă pe care o am, o să fac o cerere către organele competente ale statului, Poliţie şi Parchet, să investigheze această situaţie ca noi, CLM şi primărie să fim ignoraţi şi să se facă tranzacţii de zeci de miliarde, bani care au intrat direct în conturile unora”, a declarat primarul Târgoviştei, Boriga Gabriel.

„Cu scuzele de rigoare trebuie să spun că în discursul domnului primar s-au făcut trei erori.

Prima, nu este nimic de ordin penal, în al doilea rând nu este vorba de zeci de miliarde, este exagerat, şi în al treilea rând nici nu dat aceste zeci de miliarde.

Da, era vorba să acopere plăţile compensatorii la prima fază a concedierii colective, este vorba de 24 de oameni, dar nici discuţie că s-au dat, ci s-au dat doar salariile, 7 miliarde pe două luni şi jumătate.

Nu este vorba de certificate verzi, este vorba de certificate de emisie dioxid de carbon, certificate care sunt proprietatea Termica şi le pot vinde.

Vreau să mai menţionez că nu este prima dată când s-au vândut astfel de certificate şi nu a fost nici un fel de problemă, pentru că nu sunt nici proprietatea primăriei, nici proprietatea Consiliului Local, sunt proprietatea Termica.

Avem o hotărâre a Consiliului de Administraţie care a vizat această vânzare, dar şi o decizie a AGA, iar AGA poate să ceară aprobarea Consiliului Local când este vorba de o sumă, conform Statutului, de peste 50 miliarde lei”, a replicat Ion Popescu, directorul SC Termica SA.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial