2 mai 2024
INIŢIATIVĂ! Cezar Frăţilă vrea Consiliu Consultativ la nivelul CLM!

INIŢIATIVĂ! Cezar Frăţilă vrea Consiliu Consultativ la nivelul CLM!

Preşedintele UNPR Targoviste, Cezar Frăţilă, candidat la primăria municipiului, vine cu o serie de proiecte menite să îmbunătăţească actul administrativ.”Înfiinţarea unui consiliu consultativ la nivelul CLM Târgovişte, neremunerat, din care să facă parte membri ai ONG-urilor, ai asocia]iilor de proprietari, sindicate, autorităţi publice implicate la nivel local, oameni de afaceri, patronate şi reprezentanţi ai cetăţenilor.

Acest consiliu consultativ dă un imbold consilierilor locali şi, dacă proiectul va fi îmbrăţişat şi pentru consiliul judeţean, va reprezenta o presiune asupra consilierului local de a nu mai răspunde intereselor de grup şi de partid.

Din punctul meu de vedere, acest consiliu consultativ ar trebui să se întrunească cel puţin o dată pe lună sau ori de câte ori este nevoie înainte de şedinţele comisiilor de specialitate din CLM şi fiecare proiect de hotărâre trebuie trecut prin acest consiliu pentru a obţine votul consultativ.

Fiecare vot pentru sau împotrivă va trebui motivat de fiecare membru al acestui consiliu pentru a îmbunătăţi actul administrativ. În ultimii patru ani, în special, iniţiativa proiectului de hotărâre a aparţinut integral primarului lucru care este un abuz al democraţiei.

Nu primarul trebuie să vină să ne propună nouă proiecte de hotărâre, consilierii fiind votaţi să aibă iniţiative la nivelul oraşului. Ar fi o intrare în normalitate şi această propunere vine în consens cu tot ce se întâmplă la acest moment în toate ţările civilizate.

Democraţia va intra atunci în graniţele ei. Sunt un militant al recunoaşterii valorilor, a oamenilor care au adus un aport acestui oraş. Pe lângă acest sfat al cetăţenilor, trebuie să punem accent şi pe promovarea oamenilor care au făcut ceva pentru acest oraş”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial