16 iulie 2024
(P) Consiliul Judeţean Dâmboviţa a achiziţionat o autospecială pirotehnică pentru ISU

(P) Consiliul Judeţean Dâmboviţa a achiziţionat o autospecială pirotehnică pentru ISU

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Dâmbovița, sprijin pentru ISU Dâmbovița

Cu sprijinul financiar integral al Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al Județului Dâmbovița are în dotare o nouă autospecială pirotehnică. Aceasta va intra în posesia pirotehniștilor dâmbovițeni și va aduce un plus de siguranță în desfășurarea activității acestora.

Valoarea autovehiculului este de 272.510 lei, această sumă fiind asigurată de CJD.

Autospeciala pirotehnică va fi folosită în misiuni de asanare a teritoriului de muniţiile rămase neexplodate din conflictele armate, în activităţi de distrugere cu ajutorul explozivilor a podurilor de gheaţă şi/sau a zăpoarelor de gheaţă şi a stâncilor sau a altor elemente care pot bloca căile de comunicaţii sau reţelele de utilităţi publice.

Autospeciala pirotehnică deține un compartiment special pentru transportarea muniţiilor neexplodate, dispus în partea din spate a şasiului.

De asemenea, în dotarea autospecialei se află echipamente care permit executarea în siguranţă a misiunilor, precum detectoare de metale, costume de protecţie pirotehnică pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transportul de explozivi.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Prin această achiziție, Consiliul Județean Dâmbovița sprijină activitatea pe care reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al Județului Dâmbovița o desfășoară în realizarea atribuţiilor specifice privind creşterea eficienţei intervenţiilor în zona de competenţă, a activităţii de prevenire a incendiilor, precum şi de îmbunătăţire a activităţii de conducere şi coordonare a intervenţiilor la nivel judeţean. Această acțiune se înscrie în seria angajamentelor administrației publice județene de a fi alături de oameni și nevoile lor, indiferent de domeniul în cauză”.

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial