2 mai 2024
Salvamontiştii dâmboviţeni, chemaţi în sprijinul unor turişti chinuiţi de vântul puternic, zăpadă şi ceaţă!

Salvamontiştii dâmboviţeni, chemaţi în sprijinul unor turişti chinuiţi de vântul puternic, zăpadă şi ceaţă!

turistini“Servicviul Public Judetean Salvamont Dambovita a fost alertat de catre un grup de turisti care se afla in imposibilitatea de a mai inainta, din cauza cetii, vantului puternic si a zapezii, undeva intre Mecetul Turcesc si Varful Omu.

O echipa formata din 4 salvatori montani, care se afla in patrulare preventiva chiar in zona respectiva, s-a deplasat rapid in zona cu pricina, reusind sa recupereze turistii aflati in impas, pe care i-a condus pana la Cabana Omu.

Dupa o pauza de refacere acestia au fost insotiti de catre salvatorii montani, in conditii de siguratna, pana in zona Pestera, unde erau cazati.

Recomandam tuturor turistilor sa se informeze intotdeauna asupra traseului pe care urmeaza sa-l parcurga, sa aiba echipament adecvat pentru zona montana si sa urmareasca evolutia climatica pentru ziua cand planuieste drumetia.
Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita va sta la dispozitie 24h din 24h cu informatii necesare pentru orice tip de activitate montana”, spune Geo Badea, reprezentant al Serviciului Salvamont Dambovita.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial