1 mai 2024

Dâmboviţa: Au rămas fără maşini după ce au fost prinşi că făceau transporturi ilegale!

poliTransportul de persoane şi de marfă, în atenţia poliţiştilor

În perioada 13 – 19 februarie a.c., polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfășoară o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Activitatea se desfăşoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane.

În prima zi de acțiune, polițiștii au controlat 119 autovehicule destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și au aplicat 109 sancțiuni contravenționale.

3 conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 3 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege şi unul pentru consum de alcool.

Totodată, 3 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Pentru transportul ilegal de deșeuri au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, iar pentru alte abateri la regimul rutier au fost aplicate 53 de sancțiuni.

Totodată, în 3 cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal, poliţiştii au dispus imobilizarea vehiculelor respective.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial