28 aprilie 2024

Peste 400 de mii de lei au primit amenzi firmele din Dâmboviţa pentru că nu îşi asigurau paza şi protecţia

jafbe1ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DIN DÂMBOVIȚA,

ÎN DOMENIUL PAZEI OBIECTIVELOR

Pe parcursul anului trecut, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, prin structurile de specialitate, a continuat acţiunile pentru verificarea respectării normelor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

Polițiștii au acționat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului, verificarea deţinătorilor de valori şi a funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice.

Astfel, au fost verificate 873 de obiective, dintre care 69 de unități bancare și instituții de creditare, 28 de societăți de schimb valutar, 47 de case de amanet, 27 de unități poștale, 95 de stații de carburanți, 65 de spații comerciale mari, 216 de săli de jocuri de noroc, 18 firme de pază și peste 300 de alte categorii de unități.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 431.000 de lei.

În domeniul prestării serviciilor de pază s-a constatat că 7 societăţi nu respectă prevederile legale, fiind aplicate 7 sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest fel, punând accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea, pentru creşterea siguranţei transporturilor de valori, a locurilor de depozitare a acestora şi prevenirea faptelor ilicite la regimul pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial