7 mai 2024

Dâmboviţa – 260 de infracţiuni silvice, cercetate de poliţişti

www.mariusbuga.ro_images_padure1COMUNICAT DE PRESĂ

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

În cursul anului 2016, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic a constituit o preocupare majoră a poliţiei dâmboviţene, în acest sens fiind desfăşurate multiple acţiuni cu implicarea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Direcţiei Silvică Dâmboviţa, Gărzii Forestiere Ploieşti şi Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

Activităţile au avut ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de ordine publică au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Astfel, au fost efectuate 488 de acţiuni pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu material lemnos în cadrul cărora poliţiştii au constatat 387 de infracţiuni şi au aplicat 788 de amenzi la regimul silvic, în valoare de 738.300 de lei.

Totodată, au fost confiscaţi 959.377 m³ de material lemnos.

În ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată, în anul 2016, la nivel judeţean, au fost sesizate 261 de infracţiuni silvice. Dintre acestea 32 au fost în mediul urban şi 229 în rural.

Şi în anul 2017, efectivele de ordine publică vor continua acţiunile în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor silvice şi identificării persoanelor care se fac vinovate de tăierea, exploatarea, prelucrarea şi valorificarea ilegală a materialelor lemnoase.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial