3 mai 2024
Peste 1200 de poliţişti şi jandarmi dâmboviţeni, mobilizaţi în secţiile de votare!

Peste 1200 de poliţişti şi jandarmi dâmboviţeni, mobilizaţi în secţiile de votare!

PESTE 1200 DE LUCRĂTORI AI M.A.I ASIGURĂ ORDINEA ŞI LINIŞTEA PUBLICĂ ŞI PAZA SECŢIILOR DE VOTARE ÎN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA

Pentru buna desfăşurare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatului, din data de 09 decembrie 2012, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa va lua măsurile necesare atât pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru asigurarea pazei la secţiile de votare.

De asemenea, lucrătorii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Dâmboviţa asigură, conform competenţelor atât paza secţiilor de votare, cât şi măsurile specifice de protecţie pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării.

Astfel, peste 1200 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt angrenaţi în misiuni pe timpul desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi pentru paza secţiilor de votare.

Dintre aceştia, aproximativ 523 sunt poliţişti, 242 sunt jandarmi, 359 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi 93 de la alte structuri.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa asigură populaţia că va acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi va manifesta echidistanţă, indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare. De asemenea, recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice faptă care încalcă reglementările legale.

Campania „Tu decizi! Votează legal!”, continuă!

Acţiunile sunt desfăşurate atât în mediul urban cât şi în sate şi comune din judeţ, tocmai pentru ca cetăţenii să fie informaţi cu privire la pedepsele prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, la sediul fiecărei secţii de votare fiind postate afişe ale campaniei.

Legea nr. 35/2008 privind organizarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului, prevede pentru comiterea faptelor de natură penală pedepse cu închisoarea cuprinse între 6 luni şi 5 ani.

Actul normativ prevede la art. 55 următoarele: „promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegători, în acelaşi scop, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Centrul Judeţean de Comunicare

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial