2 mai 2024
Mitropolitul Nifon, vizită pastorală în parohiile Târgovişte Nord şi Pucioasa

Mitropolitul Nifon, vizită pastorală în parohiile Târgovişte Nord şi Pucioasa

MITROPOLITUL NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PAROHII ALE PROTOIERIILOR TÂRGOVIȘTE NORD ȘI PUCIOASA

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat marți, 13 februarie 2024, o vizită pastorală în protoieriile Târgoviște Nord și Pucioasa.

Înaltul Ierarh a vizitat parohiile: Teiș, Vulcana Pandele, Brănești I și Gura Vulcănii, dar și Schitul Sf. Ioan.

La Parohia Teiș, Mitropolitul Nifon a analizat proiectul privind reabilitarea și extinderea casei parohiale, al construirii capelei, al clopotniței și al amenajării cancelariei, bibliotecii și arhivei parohiei, oferind îndrumările necesare.

La Parohia Vulcana Pandele, Chiriarhul nostru a evaluat stadiul șantierului de reparații exterioare ale bisericii, fiindcă urmează continuarea lucrărilor prin restaurarea picturii murale interioare și amenajarea peisagistică a curții sfântului lăcaș.

La Parohia Brănești I, Ierarhului nostru i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de consolidare a bisericii, prilej cu care, de asemenea, a oferit sfaturile necesare.

La Schitul Sf. Ioan din Comuna Brănești, Înaltului Ierarh i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de amenajări interioare la sfântul lăcaș și la chilii.

La Gura Vulcănii, au fost evaluate lucrările de pictură, recent finalizate, dar și cele de la pardoseală și acoperiș, prilej cu care Înaltpreasfinția Sa a dat îndrumările de rigoare cu privire la finalizarea rapidă a mobilierului bisericesc și la construirea unei clădiri parohiale multifuncționale.

Pe tot parcursul vizitei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a fost însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, dar și de Pc. Protopop al Protoieriei Pucioasa și de Pc. Secretar al Protoieriei Târgoviște Nord.

La Parohia Teiș, Mitropolitul a fost primit de domnul Constantin Stroe, Primarul Comunei Șotânga și de domnul Marian Tănase, Viceprimarul Comunei Șotânga, la Parohia Brănești I și la Schitul Sf. Ioan, de către domnul Daniel Neamțu, Primarul Comunei Brănești, la Parohia Vulcana Pandele, de către domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de domnul Vasile Radu, Primarul Comunei Vulcana Pandele și de domnul Gheorghe Ana, Președintele GAL Valea Ialomiței, la Parohia Gura Vulcănii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial