24 aprilie 2024
LOVITURĂ DE TEATRU! Stoican şi-a dat demisia de la Chindia Târgovişte!

LOVITURĂ DE TEATRU! Stoican şi-a dat demisia de la Chindia Târgovişte!

❚ După ce a sărit peste primul antrenament al săptămânii, Flavius Stoican a revenit ieri la echipă, însă aseară nu a mai rezistat presiunii, înaintându-şi demisia ❚ „Nu ştiu dacă îl vom schimba pe Stoican”, ne-a transmis aseară Gică Popescu, după ce a discutat aproape o oră la stadion cu antrenorii şi jucătorii Chindiei, însă zarurile fuseseră aruncate ❚ Locul lui Stoican a fost luat de directorul tehnic Silviu Dumitrescu, urmând să fie ajutat de Sică Bârdeş ❚ Surse din interiorul clubului ne-au transmis că localnicii Cristi Cherchez şi Cosmin Anton şi-au depus memorii, pentru a-şi recupera salariile restante şi pentru a deveni liberi de contract, speculând că la sugestia şi cu ajutorul financiar al celor de la FCM Târgovişte ❚ „Nu avem nici un aranjament pentru a efectua deplasarea de la Bacău, suntem la pământ organizatoric şi financiar”, se plâng cei de la Chindia, care ar putea fi salvaţi de o posibilă retragere din campionat a moldovenilor ❚ Veştile bune vin din partea autorităţilor locale, Chindia primind aseară 600.000 lei, prin rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Consiliului Local Municipal Târgovişte ❚ Se pare că o contribuţie asemănătoare va avea şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, urmând să fie aprobată în şedinţa de săptămâna viitoare

Flavius Stoican s-a despărţit aseară de Chindia Târgovişte, unde a ajuns să fie contestat de toată lumea. După eşecul cu CF Brăila, dinamovist a fost băgat ignorat până şi de Gică Popescu, omul care l-a adus în iarnă lângă Turn, în locul lui Silviu Dumitrescu. Tehnicianul severinean nu mai era văzut cu ochi buni nici de jucători, nemulţumiţi că în meciurile de pregătire nu a mers niciodată un joc întreg pe „11”-le din noul sezon, de unde şi neputinţa fizică arătată în ultimele meciuri.

Huiduit copios de fani la partida cu Brăila, fostul dinamovist a cedat emoţiilor şi a fost foarte aproape de a-şi înainta demisia încă de sâmbătă, dar intervenţia mai multor oficiali din club l-a făcut să se mai gândească la acest lucru. La antrenamentul de ieri de dimineaţă al târgoviştenilor, Stoican încă nu ştia dacă va mai continua pe banca tehnică a divizionarei B dâmboviţene. Foarte supărat, a lăsat de înţeles că o decizie cu privire la viitorul său va lua numai după ce va purta o discuţie cu Gică Popescu, preşedintele de onoare al clubului, iar ea a avut loc aseară târziu.

„Voi avea o discuţie cu Gică în privinţa viitorului meu la Chindia. În astfel de condiţii, îmi este foarte greu să mai continuu la acest club. În urma discuţiei cu Gică, o să văd ce pot face în continuare. Cel mai rău îmi pare că am început perfect meciul cu Brăila, iar la final am eşuat lamentabil”, ne-a transmis mâhnit antrenorul oltean.

Pe de altă parte, momentele de supărare trăite de Stoican în ultimele zile l-au făcut să nu se prezinte nici la antrenamentul de luni al echipei. Mai mult de atât, Gică Popescu a transmis că cine nu mai doreşte să continue la Chindia, nu va fi ţinut la club cu forţa. Lui Stoican nu i-a fost uşor să se debaraseze de echipa dâmboviţeană, datorită restanţelor finaciare pe care le are de recuperat. După ce olteanul va părăsi Chindia, locul său va fi luat de Silviu Dumitrescu, ajutat de Sică Bârdeş. Silviu chiar a pus ochii pe un jucător interesant de la Conpet, Stăncescu, însă Chindia nu-i poate oferi nimic în acest moment.

Anton şi Cherchez şi-au depus memorii

Înaintea antrenamentului de ieri de dimineaţă, pe feţele roş-albaştrilor se citeau dezamăgirea şi nesiguranţa. Neplătiţi de aproape trei luni, jucătorii păreau distruşi şi fără chef, aşteptând veşti din partea şefilor. Cum nimeni nu le-a oferit garanţia că îşi vor primi drepturile financiare în următoarele zile, până şi antrenorilor le-a fost foarte greu să îi scoată la şedinţa de pregătire.

A apărut ca zvon varianta că îşi vor primi din bani până la sfârşitul săptămânii, însă nu mai au puterea să creadă în nimic, au fost amăgiţi de prea multe ori. Tot pe surse se aude că doi dintre jucătorii locali ai Chindiei, Cristi Cherchez şi Cosmin Anton, şi-ar fi depus memorii pentru a-şi recupera salariile restante şi pentru a deveni liberi de contract, cei din club speculând că la sugestia şi cu ajutorul financiar al conducătorilor de la FCM Târgovişte.

„Nu ar fi exclus ca cei doi să plătească scump pentru gestul făcut, iar după ce situaţia financiară va reveni la normal, toată lumea să-şi primească salariile restante, mai puţin ei. Să meargă la Zotic şi la Anghelinu să le dea banii”, am prins o reacţie din interiorul clubului.

Chindia a primit 600.000 lei de la CLM

În acest moment, încă nu se ştie dacă echipa va face deplasarea pentru meciul de sâmbătă, cu FCM Bacău, după ce conducerea formaţiei moldovene a anunţat că echipa nu se va prezenta la joc nici în a doua etapă a Ligii a II-a. Dacă se va întâmpla acest lucru, gruparea băcăuană va fi exclusă din competiţie pentru două neprezentări. Preşedintele Daniel Scânteie a precizat că în cursul acestei săptămâni va trimite o adresă către FRF, prin care va anunţa retragerea echipei din campionat. Se pare că gruparea moldavă va continua doar la nivel de copii şi juniori.

„Mai puţin ne interesează dacă joacă sau nu adversarul, mai degrabă ne preocupă dacă putem noi ajunge la Bacău. În acest moment, nu avem nici un aranjament pentru a efectua această deplasare, suntem la pământ organizatoric şi financiar”, se plâng cei de la Chindia.

Veştile bune vin din partea autorităţilor locale, care vor sprijini financiar echipa de fotbal, numai că banii publici nu pot fi folosiţi pentru a achita salariile sportivilor şi antrenorilor. Teoretic, pentru că practic se pot găsi soluţii, numai bani să fie în conturile clubului, blocate în acest moment de fisc, pentru datoriile acumulate către stat.

Chindia a primit aseară 600.000 lei de la Consiliul Local Municipal Târgovişte

Aseară, prin rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Consiliului Local Municipal Târgovişte, Chindia a primit 600.000 lei, o gură imensă de oxigen pentru club. Se pare că o contribuţie asemănătoare va avea şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, urmând să fie aprobată în şedinţa de săptămâna viitoare.

Stoican a renunţat aseară

Spre finalul antrenamentului de ieri după-amiază şi-a făcut apariţia şi Gică Popescu, aşteptat cu interes atât de jucători, cât şi de Flavius Stoican. Fostul internaţional a discutat mai bine de o jumătate de oră cu antrenorii echipei şi cu Ţâcă Zamfir, şeful centrului de copii şi juniori, după care a mers în vestiarul jucătorilor, unde a poposit şi aici minute bune.

„În acest moment nu ştiu dacă îl vom schimba pe Stoican, aşteptăm să vedem. Nici despre salariile restante nu vă pot spune foarte multe, iar cât priveşte deplasarea de la Bacău, miercuri vom cunoaşte dacă se va mai face”, ne-a declarat ne-a declarat „Baciul” imediat ce a ieşit din vestiarul jucătorilor, fiind însoţit de Ciprian Iugulescu.

Zarurile fuseseră însă aruncate, iar Stoican şi-a anunţat demisia, cedând presiunii puternice din ultimele zile, când echipa a pierdut două meciuri foarte importante, cu Conpet Ploieşti, în cupă şi în debutul de campionat, cu CF Brăila. Astăzi îşi va lua la revedere de la jucători, la antrenamentul de dimineaţă, urmând să-l lase pe Silviu Dumitrescu să se ocupe de echipă, alături de Sică Bârdeş. Vom reveni!

Ionuţ Parghel | ionut.parghel@jurnaldedambovita.ro

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

Liviu Dobre

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial