1 mai 2024
ILEGAL LA GURA FOII! Cetăţean de pe stradă, invitat să voteze într-o şedinţă de consiliu de îndată! RESPECTIVUL FUSESE EXCLUS DIN CL DE LA SFÂRŞITUL LUI NOIEMBRIE!

ILEGAL LA GURA FOII! Cetăţean de pe stradă, invitat să voteze într-o şedinţă de consiliu de îndată! RESPECTIVUL FUSESE EXCLUS DIN CL DE LA SFÂRŞITUL LUI NOIEMBRIE!

primaria-gura-foii-597x330Un nou scandal marca Marian Iosif a izbucnit, acum câteva zile, la Gura Foii! Primarul, celebru pentru modul în care aplică legea după cum îi sună bine, a încercat să-şi treacă nişte rectificări bugetare printr-o şedinţă de consiliu de îndată. Legea este destul de lacunară la capitolul şedinţelor „de îndată” şi se referă, cu precădere, la acele situaţii de forţă majoră, care nu suportă amânare. Cu toate acestea, nu contestăm urgenţele lui Iosif. Ceea ce este însă absolut halucinant este că primarul fost PDL, fost PNL, actualmente UNPR l-a invitat – prin secretară – să voteze, cu două mâini, pe nimeni altul decât pe exclusul Marin Lixandru, adică un cetăţean de pe stradă. Am aflat, din surse sigure, că secretara are ordinul de excludere a lui Lixandru în fişet, ordin care produce efecte juridice de la comunicare, indiferent dacă ea îl arată sau nu!

Puţini ştiu că, în acest an, Legea 393/2004 privind Statutul aleşilor locali a fost modificată prin Legea 115/2015. Prin acest din urmă act normativ, pentru excluderea unui consilier local nu mai este nevoie de votul colegilor lui, ci de un simplu ordin al prefectului, care se emite pe baza deciziei de excludere din partid a respectivului. Prin urmare, Lixandru, care trecuse cu arme şi bagaje în UNPR, nu mai are calitatea de consilier local din data de 25 noiembrie. Prezenţa lui la masa deciziilor unei comune este ilegală şi abuzivă şi ar trebui să fie în atenţia autorităţilor abilitate.

Interesant este faptul că, în mijlocul şedinţei – care nu are altă valoare decât o întâlnire tovărăşească – a sunat tocmai prefectul, care l-a luat la bani mărunţi pe fostul viceprimar, întrbându-l ce caută într-o şedinţă la care nu mai are calitatea să participe decât ca simplu spectator.

Intervenţia lui Ioan Marinescu, deşi uşor hazardată şi cu motivaţii de ordin politic, are în spate temeiul legal, potrivit căruia prefectul asigură legalitatea actelor emise sau adoptate de autorităţile administraţiei publice locale.

„La ora 14.30, consilierii PSD au primit telefon că la ora 15 au ședință de îndată pentru mai multe puncte. La o jumătate de oră, atenţie! Bineînțeles, au fost împotrivă, pentru că nu au avut materiale să se documenteze. Nu poți trece rectificări și taxe și impozite fără să te uiți pe ele, mai ales știind ce gen de primar conduce primăria. Pentru ca o şedinţă să aibă cvorum, trebuia să fie prezenţi 6 consilieri, adică jumătate plus unul din cei 11 existenţi. Şi… surpriză! A apărut dl Lixandru, viceprimarul exclus prin ordin al prefectului din data de 27 noiembrie 2015 şi dl Ciureanu, pe care urmează să-l excludem. Cu toate că este demis din funcţie şi exclus din Consiliul Local Gura Foii, dl Lixandru continuă să voteze ca şi cum nimic nu s-a întâmplat!”, ne-a declarat  Radu Georgescu, preşedintele PSD Gura Foii.

Avem convingerea că această nouă interpretare personală şi abuzivă a legii din Gura Foii City nu va rămâne nevăzută şi neauzită de onor instituţiile statului. Nu de alta, dar s-a mers mult prea departe în această comunitate îngenunchiată de interese absolut incredibile!

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial