9 mai 2024
Târgovişte – Candidaţii USL, denigraţi şi jigniţi!

Târgovişte – Candidaţii USL, denigraţi şi jigniţi!

“Am constatat că municipiul Târgovişte este împânzit de fluturaşi, de anumite materiale electorale cu caracter denigrator la adresa candidaţilor USL pentru Camera Deputaţilor şi Senat, Ion Pârgaru şi Sorin Roşca Stănescu. Având în vedere caracterul profund denigrator şi jignitor al acestor afişe, USL a formulat deja o plângere penală către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Dâmboviţa.

În opinia noastră, împărţirea acestor flyere într-o cantitate atât de mare reprezintă o încălcare a liberului exerciţiu, a dreptului de a fi ales şi de a alege, în condiţiile în care este evident că prin împărţirea acestor flyere se induc în eroare alegătorii prin prezentarea unor fapte neadevărate şi printr-un mesaj jignitor.

De asemenea, este afectat şi dreptul de a fi ales în condiţiile în care candidaţii USL sunt denigraţi, iar acest aspect este de natură să atragă în mod evident şi nejustificat o reacţie negativă din partea electoratului, cu consecinţe grave sub aspectul intenţiei de vot a alegătorilor.

Aceste fapte întrunesc şi elementele de contravenţie prevăzute de dispoziţiile Articolului 3, alineatul 1 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi a liniştii publice.

Toate aceste aspecte au fost sesizate Inspectoratului de Poliţie, am anexat plângerii şi flyerele care au fost răspândite şi sperăm că organele competente în materie să-şi facă treaba, astfel încât asemenea mizerii să fie evitate pe viitor”, spune Cristian Stan, liderul PSD Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial