28 aprilie 2024
FOTO/VIDEO: Acțiune de amploare a poliției. Verificări în tot județul

FOTO/VIDEO: Acțiune de amploare a poliției. Verificări în tot județul

În noaptea de 1 spre 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile cu efective mărite care au avut ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, combaterea faptelor de natură penală și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Misiunile desfășurate de polițiști au vizat, pe lângă asigurarea climatului de ordine si liniște publică, cresterea gradului de siguranță pe drumurile publice prin depistarea și sancționarea conducătorilor de autevehoicule care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Au fost organizate 18 filtre, fiind controlate 389 de autovehicule și legitimate 815 persoane. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 357 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 103.235 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 300 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, conform O.U.G 195/2002, iar 38 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

Ca măsura complementară, poliţiştii au reținut 20 de permise de conducere și ai retras 12 certificate de înmatriculare. Acțiunile pentru siguranța cetățenilor continuă, polițiștii fiind la datorie.

Exemple: La data de 1 iulie a.c., în jurul orei 20:35, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au oprit pentru control, pe DJ 702 B, în localitatea Râncaciov, un tânăr de 20 ani, din Dragomirești, în timp ce ar fi condus un moped neînregistrat în circulație și fără a deține permis de conducere.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au depistat pe strada 13 Decembrie, din oraș, un autoturism condus de un bărbat, de 41 de ani, din sat Răscăeți, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 1 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au oprit pentru control, în comuna Moțăieni, un autoturism condus de bărbat, de 40 de ani, care ar fi refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au surprins în trafic, pe DC 52, în comuna Sălcioară, un bărbat, de 29 de ani, în timp ce ar fi condus un motociclu, deși se afla sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Titu au oprit pentru control, pe drumul județean 711 D, din localitatea Lungulețu, un tânăr, de 22 de ani. Acesta a fost supus testării pentru depistarea prezenței unor substanțe psihoactive, fiind indicat un rezultat preliminar pozitiv. Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub astectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial