5 mai 2024
Dâmboviţa – Razie cu săbii NINJA şi pistoale!

Dâmboviţa – Razie cu săbii NINJA şi pistoale!

Combaterea activităţilor ilicite, violenţei, infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere….acestea sunt liniile de acţiune ale poliţiştilor dâmboviţeni care şi în acest sfârşit de săptămână au avut o prezenţă activă în stradă

Poliţiştii dâmboviţeni au avut o prezenţă activă în stradă, 231 de poliţişti acţionând pe raza judeţului, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, liniile de acţiune vizând combaterea infracţiunilor cu violenţă, dar şi a altor fapte antisociale atât în mediul urban cât şi în mediul rural, precum şi respectarea prevederilor referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

În sprijinul poliţiştilor au venit lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa, dar şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Dâmboviţa. Astfel, poliţiştii aflaţi în dispozitive au legitimat 300 de persoane, au verificat mai multe societăţi comerciale, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 lei. Totodată au fost oprite în trafic, pentru control, 450 de autovehicule, fiind aplicate 405 de sancţiuni contravenţionale al căror cuantum se ridică la 53 726 lei. Ca urmare a unor abateri săvârşite, 8 conducători auto au rămas fără permis de conducere. O acţiune similară, cu efective mărite a avut loc duminică, 01 aprilie 2012, ocazie cu care poliţiştii au aplicat 337 de contravenţii, în valoare totală de 39 922 lei, fiind reţinute 13 permise de conducere.

• În jurul orelor 23:15, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona bulevardului I.C. Brătianu, poliţişti de siguranţă publică din cadrul poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit pentru control în trafic pe numitul Ş.A., de 24 de ani, din comuna Dragodana. Procedând la controlul autoturismului, în interiorul portbagajului a fost găsită o sabie de tip ninja, care a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev şi ped. de art. 2, alin. 1, din legea 61/1991, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

• De asemenea, lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Dâmboviţa au depistat pe raza comunei Ocniţa, pe numitul C.P., de 59 de ani, care deţinea fără drept, la domiciliu, o armă neletală supusă regimului autorizării. Faţă de cel în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, procedând la indisponibilizarea armei în vederea continuării cercetărilor.

• Au fost depistaţi în flagrant numiţii A.B., de 26 de ani din localitatea Lehliu Gară, judeţul Călăraşi, şi T.N., de 41 de ani, din comuna Vişina, în timp ce încercau să sustragă cablu telefonic, de pe raza localităţii Vişina. Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial