4 mai 2024
Florin Popescu: “Mai marii județului n-au avut ochi pentru disperarea miilor de familii”

Florin Popescu: “Mai marii județului n-au avut ochi pentru disperarea miilor de familii”

Comunicat de presă

Guvernarea USL: șomaj, sărăcire, disperare

Guvernarea dezastruoasă a USL marchează o nouă ”victorie” împotriva votanților proprii – rândurile șomerilor dîmbovițeni se vor îngroșa cu peste 500 de disponibilizați de la Mechel Târgoviște. Începând cu 18 martie, vor fi concediați alți 530 de salariați, din cei 2000 care mai sunt în acest moment.

Am tras în repetate rânduri semnale de alarmă în legătură cu înrăutățirea situației pe piața muncii, creșterea șomajului și lipsa de perspectivă a românilor rămași fără surse de trai. În Dâmbovița, am avertizat în legătură cu situația dramatică a celor 2000 de angajați ai Mechel Târgoviște, care de mai bine de trei luni se află în șomaj. Am avertizat despre vânzarea combinatului, cu efecte nocive în plan economic și social.

Conducătorii județului nu au mișcat nici măcar un deget pentru a-i ajuta pe nefericiții care își văd locul de muncă pus sub semnul întrebării. Mai marii județului n-au avut ochi pentru disperarea miilor de familii a căror existență este legată de combinat. Acum, alți 530 dintre muncitorii de la COST vor rămâne fără locul de muncă. 530 de familii nu vor mai avea din ce trăi!

După vânzarea COST la prețul unei sticle de vodcă, a devenit evident pentru toată lumea care va fi soarta combinatului. La fel ca și în cazul celorlalte combinate pe care grupul rus Mechel le-a primit cadou de la guvernul Năstase. Dincolo de problematica strict economică, chiar mai importantă este componenta socială, drama muncitorilor care nu sunt cu nimic vinovați dar care, fără să poată face ceva, își văd existența pusă sub semnul întrebării. Disperarea poate conduce la adevărate drame, ca în cazul angajatului Mechel Câmpia Turzii care și-a pus capăt zilelor, când a fost dat afară.

Fac apel la guvernanți să nu mai ignore drama muncitorilor, de la Mechel și din alte întreprinderi sau sectoare ale economiei. Tragedia de la Câmpia Turzii nu trebuie să se repete, iar oamenii au dreptul să fie sprijiniți pentru a pune o pâine pe masa copiilor. Lăsați jocurile politice și aplecați-vă asupra problemelor celor care v-au ales, cărora le-ați promis numai lapte și miere. Până acum, le-ați dat doar venin și fiere!

Deputat Florin Popescu

Vicepreședinte PDL

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial