19 aprilie 2024
Exclusivitate! Povestea dâmboviţeanului pe care statul îl confundă de 20 de ani cu vărul său! VEZI VIDEO!

Exclusivitate! Povestea dâmboviţeanului pe care statul îl confundă de 20 de ani cu vărul său! VEZI VIDEO!

Incurcate sunt caile birocratiei romanesti. Un pensionar din Dambovita isi cauta dreptatea de 20 de ani prin tribunale intr-o lupta inegala cu reprezentantii Casei Nationale de Pensii.

Pentru ca are acelasi nume cu varul sau, omul a primit ani la rand pensia gresita, mai mica cu 100 de lei, decat i s-ar fi cuvenit. Barbatul, ajuns la 73 de ani, vrea sa-si recupereze cei peste 8 mii de lei care s-au strans in timp. Dar abia daca mai are putere sa lupte cu sistemul.

El este Marin I. Necula si inca din 1993 incearca sa-i convinga pe cei de la Casa de Pensii ca fac o greseala: pensia sa ar fi fost incasata in tot acest timp de varul lui, pe Marin N. Necula. Si viceversa – ca in Caragiale.

Nici dupa 2005, cand a fost introdusa identificarea dupa Codul Numeric Personal, nu s-a dres incurcatura.

“Am observat ca nu este pensia mea. Iata de 20 de ani ma lupt cu casa de pensii.”, spune Marin I. Necula, pensionarul reclamant.

Omul a lucrat aproape 40 de ani ca buldozerist, iar in ’92 a iesit la pensie pe caz de boala. De atunci incaseaza o pensie cu aproape 100 de lei pe luna mai mica decat ar trebui.

“Din 92 sunt asa, sotul meu a venit plangand acasa si zice, mie pensia mi-o ia varul Marin, atunci am vazut ca nu e numarul de dosar pe cupon”, a declarat si Stelica Necula, sotia pensionarului reclamant.

“Acum vorbim de 80 de milioane vechi care in urma punerii in executare de la Curtea de Apel ar fi trebuit sa-i fie platiti domnului Necula”, spune si avocatul Gheorghe Badea.

In zadar au batut oamenii la usile institutiilor. Functionarii le-au promis ca ii ajuta, dar pana acum n-au facut nimic.

“Au fost aplicate in mod eronat prevederile OUG numarul 4 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, acordandu-se drepturile altei persoane cu acelasi nume, din aceeasi localitate, dar cu CNP diferit.”, spune Daniela Stoenescu, purtator de cuvant Casa de Pensii Dambovita.

Cel care a primit banii domnului Necula, adica tot domnul Necula, spera ca nu va fi pus sa-i returnezel rudei sale suma virata dintr-o greseala a functionarilor.

“El sa se judece cu cine o vrea, cu cine o fi vinovat ca eu nu sunt vinovat cu nimic”, spune Marin N. Necula.

Culmea e ca acum Casa de pensii arunca vina pe postasul din comuna, pe motiv ca el ar fi cel care ar fi dat taloanele de pensii si banii in mod gresit. Pana la rezolvarea situatiei, batranul pagubit a depus o noua plangere la Tribunal.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial