25 aprilie 2024
Ţuţuianu: ” Termocentrala Doiceşti, la un pas de LICHIDARE”

Ţuţuianu: ” Termocentrala Doiceşti, la un pas de LICHIDARE”

„Mă interesează crearea de locuri de muncă, dezvoltarea şi salvarea Doiceştiului, care a fost o emblemă importantă a industriei energetice din România.

Statul român nu a avut resursele financiare necesare pentru retehnologizarea Termocentralei. Au fost mai multe încercări, studii, care ne arată ce ar trebui făcut şi ce costuri implică o astfel de acţiune.

Acordul încheiat cu FMI conţine şi cerinţe în ceea ce priveşte privatizarea unor companii de stat sau închiderea lor. Termoelectrica este una dintre cele despre care s-a discutat în ultimii ani.

Dacă nu găsim o soluţie într-o perioadă scurtă, se va trece la procedura de lichidare”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

„Există un interes major al statului român de a aduce investitori străini în ţara noastră, în mod particular din China, şi a de a soluţii de finanţare pentru proiectele de infrastructură.

Evident că există dificultăţi, dar cred că vom găsi o soluţie, iar Târgoviştea să reprezinte punctul de plecare”, a mai precizat Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial