9 mai 2024

De ce ai văzut puhoiaie de poliţişti pe străzile din judeţ!

gemmMINIVACANŢA DE RUSALII, ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii dâmbovițeni au fost în stradă pentru liniștea și siguranța cetățenilor, în perioada minivacanței de Rusalii, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

În perioada 17 – 20 iunie a.c., peste 170 de poliţişti şi 100 autospeciale au acţionat zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română, și-au atins scopul.

Polițiștii au intervenit la peste 200 de sesizări primite de la cetățeni, dintre acestea 172 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Tot în această perioadă, polițiștii au prins în flagrant delict 16 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni, față de 4 dintre acestea fiind dispuse și măsuri preventive.

În cadrul activităților efectuate, polițiștii au aplicat 1.216 sancțiuni contravenționale, în valoare de 289.884 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru ca cetățenii să se deplaseze spe zonele de agrement și să se întoarcă acasă în condiții cât mai sigure.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat aproape 963 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 214.284 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 3 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 453 pentru viteză excesivă, iar 507 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 35 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare auto.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial