2 mai 2024
Dâmboviţa – A plecat în drumeţie pe munte, dar a ajuns în braţele jandarmilor montani!

Dâmboviţa – A plecat în drumeţie pe munte, dar a ajuns în braţele jandarmilor montani!

1.O turistă din județul Ilfov aflată în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti.

În urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera împreună cu salvamontiştii au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.

Femeia în vârstă de 39 de ani, din comuna Chiajna, judeţul Ilfov se afla într-o drumeţie împreună cu mai mulți prieteni pe traseul Padina – Șaua Strungă – Vf. Omu. La un momentdat, în zona Șaua Strungă nu a mai putut continua deplasarea din cauza unor probleme medicale în zona genunchiului de la membrul inferior drept, fiind nevoită să ceară ajutorul salvatorilor montani.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamntiştii i-au acordat femeii măsurile de prim-ajutor şi au transportat-o în condiţii de siguranţă cu UTV-ul din dotare până la Padina, unde era cazată. Turista nu a dorit să fie transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Acţiunea de salvare a început în jurul orei 15.20 şi s-a încheiat la ora 17.30.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.034639/ 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial