10 mai 2024
Dâmboviţa – 34 de infracţiuni şi 716 sancţiuni! În doar două zile!

Dâmboviţa – 34 de infracţiuni şi 716 sancţiuni! În doar două zile!

jafco3Acţiuni ale poliţiştilor din Dâmboviţa

În perioada 18-20 aprilie a.c., 224 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat zilnic, suplimentar, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă.

Din numărul total al structurilor angrenate, 173 au fost de la ordine publică, 23 poliţie rutieră şi 24 specializaţi în investigaţii criminale.

Pentru desfăşurarea activităţilor, poliţiştii au folosit 92 de autospeciale.

Astfel, poliţiştii au constatat 34 de infracţiuni şi au aplicat 716 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.554 de lei, din care 166 la Legea 61/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru a preîntâmpina evenimetele negative, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil.

De asemenea, evitaţi persoanele irascibile sau aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, nu daţi curs provocărilor acestora.

Dacă vi se pare că sunteţi urmărit, îndreptaţi-vă spre un grup de persoane sau intraţi într-un magazin şi sunaţi urgent la poliţie.

Nu vă lăudaţi către persoanele necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau la domiciliu.

Nu proferaţi injurii, întrucât acestea pot duce la declanşarea unor conflicte spontane ce pot degenera în violenţe.

Nu vă faceţi singuri dreptate folosind violenţa, apelaţi mai bine la instituţiile abilitate.

Dacă sunteţi agresaţi, nu aveţi reţineri în a striga după ajutor. O asemenea reacţie îl poate determina pe agresor să vă lase în pace.

În situaţia în care sunteţi martorul unei agresiuni, informaţi de urgenţă poliţia, apelând 112.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial