6 mai 2024

Dâmboviţa – Sancţiuni de 77 de mii de lei, în numai 24 de ore!

www.mariusbuga.ro_images_mpolSancţiuni în valoare de circa 77 000 de lei, aplicate de poliţiştii dâmboviţeni pe parcursul a 24 de ore

 

În ziua de 12 septembrie a.c.,  251 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivele curente de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

 

Din totalul efectivelor, 171 au fost de ordine publică, 37 de poliţie rutieră şi 25 specializaţi în investigaţii criminale.

 

În cadrul celor 19 filtre instituite, poliţiştii au controlat peste 170 de autovehicule.

 

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 4 infracţiuni, dintre care 3 în flagrant delict.

 

De asemenea, poliţiştii au aplicat 451 sancţiuni contravenţionale, în valoare de

76 970 de lei.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 7 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai multe abateri au fost constatate la regimul rutier, 338 de participanţi la trafic fiind sancţionaţi pentru nerespectarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

 

68 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

 

Totodată, poliţiştii au confiscat 560 de ţigarete a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

 

Exemplu:

 

Poliţiştii rutieri din Titu au depistat pe raza localităţii Odobeşti  un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, şoferul a prezentat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Pe numele acestuia, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial