9 mai 2024
Dâmboviţa – 600 de poliţişti, mobilizaţi pentru ordine şi linişte!

Dâmboviţa – 600 de poliţişti, mobilizaţi pentru ordine şi linişte!

În perioada 03-06 mai a.c., 600 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor acţiona, astfel încât Sărbătorile Pascale să se desfăşoare în linişte şi fără evenimente deosebite

În perioada premergătoare dar şi pe durata Sfintelor Sărbători de Paşti, peste 600 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii dâmboviţeni vor întreprinde măsuri specifice în zonele unde se desfăşoară manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agreement.

Astfel, dispozitivele mixte de ordine şi siguranţă publică (poliţişti şi jandarmi) vor acţiona în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes, pentru a evita producerea unor evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, pentru asigurarea unui climat de siguranţă, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi pentru anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona lăcaşurilor de cult, a locurilor aglomerate, în care se desfăşoară manifestări religioase şi culturale.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor avea o prezenţă activă în stradă pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în zonele aglomerate şi pe principalele căi de comunicaţie din zona lăcaşurilor de cult şi parcurilor.

Echipajele rutiere vor fi prezente pe toate drumurile care tranzitează judeţul Dâmboviţa, aparatele radar urmând a fi amplasate şi a acţiona ” în cascadă”.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa urează tuturor dâmboviţenilor sănătate şi Sărbători Pascale liniştite, asigurându-i că, şi de această dată, poliţiştii dâmboviţeni vor da dovadă de profesionalism, solicitudine şi responsabilitate în executarea atribuţiilor de serviciu.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa au organizat şi executat o acţiune pe raza de competenţă, pe linia verificării legalităţii comercializării de legume-fructe, ţigarete şi produse din carne.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 6 agenţi economici, aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 de lei conform Legii 12/1990 .

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri constând în carne şi produse din carne, peşte, legume-fructe, a căror valoare însumează de 2.350 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial