24 aprilie 2024
Dâmboviţa – Dă VIAŢĂ hârtiei tale!

Dâmboviţa – Dă VIAŢĂ hârtiei tale!

„Da viata hartiei tale”. Evenimentul face parte dintr-o serie de ateliere sustinute in cadrul proiectului „Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”, ce au ca scop promovarea reciclarii hartiei intr-un mod relaxant, modern si inovativ.

In cadrul acestui atelier, reprezentanti ai societatii civile ( Fundatia Andrei, Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita, SARM Dambovita, Europe Direct, Global Commercium) ai autoritatilor publice locale (DGASPC, CAR Invatamant, Colegiul National „Constantin Carabella”) si voluntari ai Asociatiei React , sub indrumarea a doi elevi talentati de la Liceul de Arte „Balasa Doamna” si Colegiul National „Constantin Carabella”, au invatat cum pot sa imbine moda și durabilitatea intr-un mod practic si elegant, creand obiecte decorative din ziare vechi, reviste si cutii de carton.

Participantii au fost informati cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului adoptand un comportament responsabil si au avut ocazia sa descopere care este procesul de reciclare manuala a hartiei. Acestia au lucrat dupa sabloane, realizand in stil propriu diferite obiecte decorative dar au avut si posibilitatea de a fi creativi si de a da nastere unor obiecte unice.

Workshop-ul “Da viata hartiei tale” face parte dintr-o campanie de promovare a colectarii selective a maculaturii si a utilizarii obiectelor realizate din hartie reciclata. Astfel, in cadrul a patru din cele sase intreprinderi sociale infiintate de catre Asociatia React prin proiectul “Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”, proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN (contract nr. POSDRU /84/6.1 /S/ 50269) prin programul operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni! Axa prioritara 6 – Promovarea Incluziunii Sociale, urmeaza a se desfasura activitati de reciclare si producere de obiecte din hartie reciclata.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial