28 martie 2024
Târgovişte – Pelerinii dau de veste sărbătoarea Sfântului Nifon!

Târgovişte – Pelerinii dau de veste sărbătoarea Sfântului Nifon!

Celebrările festive legate de sărbătorirea Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, iniţiate şi coordonate de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, vor debuta din seara zilei de vineri, 10 august, când va avea loc vecernia solemnă, la Catedrala din Târgovişte.

Va urma, după aceea, pelerinajul tinerilor din Municipiul Târgovişte, moment la care sunt aşteptaţi peste 1.500 de tineri, din comitetele parohiale de tineret din oraş şi nu numai, elevi ai şcolilor târgoviştene, membri A.S.C.O.R. (Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România), studenţi şi elevi seminarişti, dar şi tineri şi credincioşi din oraş.

Pelerinii vor porni, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON, însoţit de preoţi şi diaconi, în procesiune, împreună cu racla cu moaştele Sfântului Ierarh, la ora 18.00, din faţa Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane şi vor merge prin centrul istoric al Târgoviştei, după care procesiunea se va îndrepta spre Catedrală.

Se vor face rugăciuni către Dumnezeu, prin mijlocirea Sf.ântului Ierarh, pentru ploaie, în acestă vreme de secetă. La finalul pelerinajului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON va adresa un cuvânt de învăţătură tinerilor prezenţi, de pe treptele Catedralei, va acorda diplome speciale elevilor premiaţi la Olimpiada de Religie şi va avea loc închinarea la racla cu moaştele Sf. Ier. Nifon, aşezate în faţa sfîntului lăcaş.

Invitãm pe toţi credincioşii sã participe, ca în fiecare an, în numãr cât mai mare, la acest eveniment spiritual, începând cu orele 17.000, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial