4 mai 2024
CSM Târgovişte – Fetele au fost agresate verbal, li s-au adus injurii şi jigniri rasiste

CSM Târgovişte – Fetele au fost agresate verbal, li s-au adus injurii şi jigniri rasiste

Sâmbătă, 11 februarie 2012, CSM Târgoviște a câștigat la Satu Mare meciul de baschet feminin împotriva echipei locale. Pentru a sărbători victoria, considerată o reușită importantă în palmaresul echipei, jucătoarele însoțite de managerul echipei și antrenorul secund au mers într-un local din Satu Mare. Aceștia s-au distrat si s-au bucurat de reușită într-un mod obișnuit, situația aflându-se sub control până în momentul în care un grup aflat în localul respectiv le-a identificat pe fete ca fiind membre ale echipei CSM Targoviște. În acel moment, grupul le-a atacat pe fete verbal, folosind injurii si jigniri rasiste în mod repetat. Echipa a dorit să plece la hotel pentru a evita un incident, dar la ieșirea din local s-a creat o ambuscadă. Fetelor li s-a îngreunat accesul spre ieșire, fiind supuse în continuare jignirilor si apostrofărilor rasiste, moment în care una dintre jucatoare, prinsă la mijloc, pentru a se apăra, s-a vazut nevoită să riposteze și a împins-o pe cea mai recalcitrantă persoană din grupul atacator.

Jucătoarele au înaintat spre taxiuri și au plecat la hotel. Toate persoanele implicate în incident, inclusiv persoana reclamantă, recunoscută ca o individă recalcitrantă în astfel de situații, au fost amendate pentru tulburarea liniștii publice provocate în momentul ambuscadei.

“Mă consider total nevinovată. Totul a fost un incident neplăcut, în care noi am fost doar niște victime. Nu am agresat pe nimeni și nici nu am reacționat violent. În momentul în care s-a aflat că fac parte din echipa CSM Târgoviște am fost jignită în repetate rânduri. De când mă aflu în România, nu m-am simțit atât de ofensată ca în seara respectivă. Mi s-au adresat cuvinte pe care aș fi preferat să nu le aud si nici sa fiu nevoită sa le repet, precum “nigga” si “cioroi“ și înjurături la adresa originii si naționalitații mele. A fost groaznic!”, a declarat Monique Coker, jucătoare CSM Târgoviște.

Stafful managerial și stafful tehnic este alături de jucătoare în acest incident provocat fără intenția niciunuia dintre membrii echipei.

“Fetele au mers în local însoțite, cu dorința de a sărbători victoria de sâmbătă, aflându-se sub tutela noastră în permanență. Ele au fost doar victimele situației create. Nu vrem sa amplificam incidentul si nici nu dorim sa raspundem eventualelor atacuri si provocari ale unor persoane rau intentionate. Dorim o informare corectă si deschisă către publicul nostru. Fanii noștrii știu că doar prin muncă și seriozitate am reușit performanțele și victoriile de până acum!”

În aceste condiţii, cele două jucătoare intenţionează să depună plângeri penale pentru manifestări rasiste împotriva doamnei Roxana Stan şi a soţului ei. Totodată, faţă de prejudiciul de imagine creat, echipa CSM Târgovişte, deţinătoare a 9 titluri de campioană a României şi a 7 Cupe ale României, regretă cele întâmplate şi cere scuze iubitorilor baschetului din România, în general, şi din Târgovişte, în special.

Sursa – Comunicat de presă remis de CSM Târgoviște

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial