3 mai 2024
Mai bine în zăpadă decât după gratii! Deţinuţii au pus mâna pe lopeţi şi-au trecut de la deszăpezirea Târgoviştei!

Mai bine în zăpadă decât după gratii! Deţinuţii au pus mâna pe lopeţi şi-au trecut de la deszăpezirea Târgoviştei!

Având în vedere condiţiile meteorologice deosebite şi căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă, conducerea Penitenciarului Mărgineni a dispus măsurile necesare pentru informarea autorităţilor publice locale cu privire la disponibilitatea desfăşurării cu persoanele private de libertate, în regim de voluntariat, a unor acţiuni de deszăpezire a drumurilor şi spaţiilor publice şi de ajutorare a populaţiei din zonele afectate.

Astfel, în data de 14.02.2012, 11 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Mărgineni, au desfăşurat pe bază de voluntariat, acţiuni de deszăpezire la Tribunalul Dâmbovița, iar în data 15.02.2012, la Judecătoria Târgoviște și la Direcția Generală de Asistență Socială Dâmbovița.

În această perioadă se desfășoară acțiuni similare în toate unitățile sistemului penitenciar din România, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.

Participarea persoanelor private de libertate la acţiuni de acest gen, are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi de echipă, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, creşterea stimei de sine şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă.

Subcomisar de penitenciare Cristina NICULOIU

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial