24 aprilie 2024
Proiectul conceput de primarul Boriga – INCONŞTIENŢĂ!

Proiectul conceput de primarul Boriga – INCONŞTIENŢĂ!

❚ Site-urile de specialitate din România şi de pe continent anunţă o campanie fabuloasă de transferuri la echipa de baschet feminin CSM Târgovişte ❚ Cum antrenorul George Dikeoulakos va veni la Târgovişte cu staff-ul său, Florin Nini şi Marius Dobă vor fi cu siguranţă înlocuiţi ❚ Din vechea echipă, singura care poate fi păstrată este Alexandra Uiuiu, într-o relaţie cu un amic al primarului ❚ Pentru a susţine un buget cu care să atace câştigarea FIBA CUP, CSM Târgovişte are nevoie de cel puţin 1 milion de euro pe sezon, dar el poate fi chiar dublu ❚ Pentru a evolua în a doua competiţie intercluburi ca valoare, CSM trebuia să achite până luni o taxă de depozit de 20.000 euro, una de înregistrare de 500 euro şi o taxă unică de asigurare pentru fiecare oficial al meciurilor de 100 euro, însă nu a respectat acest termen ❚ Mulţi specialişti consideră proiectul conceput de primarul Boriga pentru următorul sezonul baschetbalistic drept o inconştienţă, fiind greu de acoperit asemenea cheltuieli, chiar şi din bani publici

Site-urile de specialitate din România şi de pe continent anunţă o campanie fabuloasă de transferuri la echipa de baschet feminin CSM Târgovişte, noua campioană şi câştigătoare a cupei. Pe lângă antrenorul grec George Dikeoulakos, care a câştigat anul acesta titlul în Turcia, cu Fenerbahce Istanbul, vor mai ajunge aici Sakis Paralakis (antrenor secund), George Lithopoulos (preparator fizic) şi Hristos Poulis (fizioterapeut).

La nivelul lotului de jucătoare, se cunosc deja câteva nume, Ivanka Matic, o sârboaică transferată de la Galatasaray, Elina Babkina, o letonă de la Fenerbahce, şi Ksenia Tikhonenko, o rusoaică de la Spartak Moscova.

Aproape sigur va reveni de la Arad, Monika Broşovszky, soţia primarului Gabriel Boriga, în ultimele zile fiind văzută la Târgovişte şi Claudia Pop, sezonul trecut la CSM Satu Mare.

Din vechea echipă, singura care poate fi păstrată este Alexandra Uiuiu, într-o relaţie cu un amic al primarului, celelalte jucătoare neprimind oferte de a continua colaborarea.

„Sunt entuziasmată de ideea de a juca pentru Târgovişte în sezonul următor. Voi avea posibilitatea să joc pentru o echipă foarte bună, care a arătat că este profesionistă prin legitimarea unui antrenor de calibru, urmat de jucătoare importante”, a declarat Tikhonenko pentru site-ul fibaeurope.com.

Cum Dikeoulakos va veni la Târgovişte cu staff-ul său, Florin Nini (antrenor principal) şi Marius Dobă (antrenor secund) vor fi cu siguranţă înlocuiţi. Cât îl priveşte pe managerul Ciprian Iugulescu, care ocupă funcţia de preşedinte la CSM Târgovişte, are şanse foarte mici de a-şi păstra poziţia, după ce PDL a pierdut alegerile la nivel judeţean, dar şi majoritatea în CLM.

Boriga mizează pe un sponsor surpriză?

În lumea baschetului important, contractele se semnează cu luni bune înainte să înceapă un campionat, tocmai pentru ca antrenorul să-şi poată pregăti o strategie competiţională. Mai mult ca sigur a fost stabilită atât componenţa băncii tehnice, cât şi a lotului de jucătoare, aşteptând doar o confirmare oficială.

O simplă evaluare demonstrează că aceste tranzacţii au fost parafate în momentul în care PDL făcea legea la nivel local şi probabil naţional, iar Boriga a mizat pe o dublă victorie Primărie – Consiliul Judeţean. Acum şi să vrea nu mai poate da înapoi, de obicei apărând penalizări serioase în cazul unei rezilieri contractuale.

Pentru a susţine un buget cu care să atace câştigarea FIBA EUPOPE CUP, CSM Târgovişte are nevoie de cel puţin 1 milion de euro pe sezon, dar el poate fi chiar dublu. Fără sprijinul CJD, unde a devenit preşedinte Adrian Ţuţuianu (USL), fără o majoritate în CLM şi fără un guvern condus de PDL, pare greu de crezut că vor mai exista resurse bugetare pentru a susţine proiectul. Probabil că Boriga mizează pe un sponsor surpriză, care să arunce cu bani la baschet sau poate dispune de o importantă rezervă financiară.

Nu s-au plătit în termen taxele către FIBA

Pentru a evolua în FIBA EUROPE CUP, CSM Târgovişte trebuia să achite până luni o taxă de depozit de 20.000 euro, una de înregistrare de 500 euro şi o taxă unică de asigurare pentru fiecare oficial al meciurilor de 100 euro, însă nu a respectat acest termen, la fel şi CSM Satu Mare. Imediat FIBA a atenţionat FRB şi se pare că banii au ajuns, într-un final, în conturile respective.

„Recunosc că nu am avut o comunicare prea bună pe internet în ultimele două zile, să primesc o confirmare de achitare a taxei, însă dacă erau în continuare probleme de neplată, cu siguranţă aş fi fost contactat de forul european. Acum cred că totul este în regulă, iar pe 5-6 iulie CSM Târgovişte va fi extrasă din urne, la Munchen, pentru o repartizare în ediţia viitoare de FIBA CUP. Eu ştiu că echipa de la Târgovişte aparţine de primărie şi probabil că cei de acolo nu au avut vremea să parcurgă materialele primite de la federaţie, astfel încât nu au achitat în termen acele taxe”, ne-a transmis Radu Drăgănescu, secretarul general adjunct al FRB, cel care se ocupă de departamentul internaţional.

„La fel ca şi dumneavoastră, am auzit şi eu că CSM Târgovişte a reuşit câteva transferuri importante la nivelul băncii tehnice şi al lotului de jucătoare, însă nu există o confirmare în acest sens. Nefiind în perioada de transferuri, nu s-a depus nici o formă de înregistrare la FRB, acest lucru urmând să se producă la sfârşitul lunii august sau în septembrie”, au fost completările lui Drăgănescu.

Fotbalul e mai puțin important

Mulţi specialişti consideră proiectul conceput de primarul Boriga pentru următorul sezonul baschetbalistic drept o inconştienţă, fiind greu de acoperit asemenea cheltuieli, chiar şi din bani publici. Este nedrept ca la echipa de fotbal Chindia sprijinul financiar pentru anul în curs să fie de aproximativ 10.000 euro, în condiţiile în care primăria are o datorie neachitată de anul trecut chiar şi mai mare de acest cuantum, în timp ce la baschet numai taxa de depozit pentru participare în FIBA CUP este de 20.000 euro.

Probabil că primarul Boriga va conta pe un sprijin privat, însă cum el nu prea a existat atunci când PDL făcea legea în zonă, pare greu de crezut că lucrurile s-au schimbat în sens pozitiv. Aşteptăm mai multă transparenţă din partea primarul Gabriel Boriga şi a lui Ciprian Iugulescu, poate chiar ne prezintă şi numele eventualilor sponsori ori dimensiunea implicării financiare.Va fi o vară fierbinte în baschetul târgoviştean, dar şi în sportul local. Ţineţi aproape!

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial