2 mai 2024
VIDEO! Cămătarii care au luat 1 milion euro de la fiul deputatului Ion Dumitru: “Şi tu, şi tatăl tău veţi dispărea ca Elodia!”

VIDEO! Cămătarii care au luat 1 milion euro de la fiul deputatului Ion Dumitru: “Şi tu, şi tatăl tău veţi dispărea ca Elodia!”

“Si tu, si tatal tau veti disparea ca Elodia”, asa ii amenintau pe deputatul Ion Dumitru si pe fiul sau, indivizii care ii santajau, printre care si un agent sef de la Politia Capitalei. Tot cosmarul a durat mai bine de doi ani, timp in care parlamentarul si baiatul sau au fost obligati sa dea sute de mii de euro, in contul unor datorii mult mai mici. Camatarii, in frunte cu politistul care si-a facut uniforma de ras, au fost arestati.

Cosmarul familiei Dumitru a inceput in anul 2009, atunci cand firma de constructii a fiului sau a intampinat probleme financiare. Prin intermediul unei cunostinte, Dragos Dumitru a ajuns sa imprumute 40.000 de euro, pentru care a facut greseala sa garanteze cu o fila CEC in alb. Din acest moment au inceput amenintarile. Liderul gruparii il obliga pe Dragos Dumitru sa-i plateasca lunar o dobanda de 30% pentru cei 40.000 de euro, pentru ca el sa nu completeze fila cec cu o suma uriasa, cu care sa-i goleasca apoi toate conturile.

Suspectii, printre care si agentul principal Nae Radu, au inceput sa-l viziteze des pe omul de afaceri si sa-l ameninte cu moartea. Ramasese fara bani si nu mai avea ce sa le dea camatarilor, asa ca a ajuns sa le cedeze trei autoturisme de lux. Amenintarile cu moartea s-au indreptat apoi catre tatal sau, deputatul PSD Ion Dumitru. Stiind ca Ion Dumitru este deputat de Dambovita si cunoscut in judet drept un om influent si cu multi bani, camatarii l-au amenintat ca au legaturi cu lumea interlopa de aici din Targoviste si ca in orice moment membrii clanurilor Ghenosu si Generalul le-ar putea da foc la casa, daca nu continua sa le dea bani.

Si parlamentarul s-a vazut nevoit sa le dea suspectilor mai multe sume de bani, chiar si un cec de 100.000 de euro, sperand ca totul se va incheia. In toata aceasta perioada, familia Dumitru a dat camatarilor, spun procurorii DIICOT, un milion de euro, bani cu care suspectii au putut sa traiasca linistiti. Cei opt suspecti acuzati de infractiuni de crima organizata si santaj, in frunte cu politistul au fost arestati preventiv. Agentul sef principal va fi si suspendat din functie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial