19 aprilie 2024
Câtă durere: Eduard – George, tânărul dispărut din Valea Voievozilor a fost găsit fără viaţă

Câtă durere: Eduard – George, tânărul dispărut din Valea Voievozilor a fost găsit fără viaţă

ediCel mai sumbru scenariu s-a adeverit în cazul lui Eduard – George, tânărul de 22 de ani, din Valea Voievozilor, la șase săptămâni de când a plecat singur în Munții Bucegi. Salvamontiștii l-au găsit fără suflare într-o râpă, unde căzuse în gol de la câteva sute de metri. Indiciul a fost rucsacul băiatului, adus de șuvoaiele de pe versanți, într-un loc vizibil.

George nu parea in apele lui in ultime vreme. Asa il descria mama lui in august, atunci cand a apelat la presa pentru a-l gasi.

Baiatul a plecat singur pe munte pe 27 iulie. S-ar fi aventurat spre Crucea de pe Caraiman noaptea, fara echipament, dupa spusele salvamontistilor.

disv2Familia a anuntat politia ca el nu a ajuns acasa, insa salvatorii de pe munte au fost anuntati abia dupa doua saptamani. L-au cautat la pas si cu elicopterul, dar in zadar. Pana cand niste turisti i-au zarit rucsacul si l-au gasit.

Webp.net-resizeimage (1)CLAUDIU VASILESCU, sef Salvamont Busteni: “A fost o munca destul de mare pentru ca l-am gasit intr-o zona foarte abrupta, pe un valcel ascuns. Probabil a vrut sa urce spre Crucea Caraimanului prin braul Caraimanului si a cazut din poteca, din brau. A avut o cadere de cateva sute de metri, acolo este o zona foarte izolata, nimeni nu ajunge acolo decat intamplator.”

20 de salvamontisti i-au adus trupul pana in zona Piatra Arsa, de unde a fost preluat de un echipaj de medicina legala.

Salvamontistii ne sfatuiesc sa ne pregatim riguros expeditiile pe munte si sa nu ne abatem niciodata de la traseul marcat.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial