27 aprilie 2024
Chindia Târgovişte – PLEACĂ Baciul?!

Chindia Târgovişte – PLEACĂ Baciul?!

❚ Sătul să tot aştepte un sprijin financiar consistent din partea autorităţilor locale, care au direcţionat prin CLM 20 de miliarde lei vechi către echipa de baschet, fostul internaţional va organiza o conferinţă de presă la începutul săptămânii viitoare, în care nu e exclus să anunţe că pleacă de la Târgovişte ❚ Dacă „Baciul” se retrage, e clar că speranţele se leagă în totalitate de o implicare a autorităţilor locale, mai concret a CJD, cu toate că şi Primăria Târgovişte are datoria morală să ajute Chindia ❚ „Nu m-am întâlnit cu domnul Gică Popescu, i-am rugat pe vicepreşedinţii Leonardo Badea şi Gabriel Grozavu să se ocupe săptămâna viitoare de subiectul fotbal”, ne-a transmis preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu

Norocul Chindiei este că debutul în noul campionat nu se va mai produce pe 18 august, ci abia pe 1 septembrie, altfel ar fi avut şanse foarte mici să se numere printre cele 28 de echipe din Liga a II-a sau câte or mai fi în acest moment. Situaţia disperată de la Chindia se regăseşte şi la alte cluburi, astfel că federaţia a decis amânarea campionatului şi formarea a două serii de 14 echipe, însă e posibil să fie şi mai puţine.

În noile condiţii, mai ales că formaţia târgovişteană va evolua în Seria Est, evitând deplasările foarte lungi, cheltuielile ar scădea considerabil, iar echipa poate supravieţui cu un buget de avarie, chiar la jumătatea celui din sezonul trecut, evaluat la 28 de miliarde lei vechi. Problema este că Gică Popescu nu mai vrea să contribuie financiar, Primăria Târgovişte se axează pe baschet, dovadă că săptămâna trecută CSM Târgovişte a primit 20 de miliarde lei vechi pentru a participa în Euroligă, Universitatea Valahia oferă doar cazare la preţ redus în căminele din campus, nu şi bani, iar Consiliul Judeţean are datorii imense, moştenite de la fosta conducere PDL.

Singurul sprijin financiar din această vară a venit de la CJD şi Primărie, în jur de 30.000 de euro, care au acoperit aproape în întregime salariile restante pe luna mai. În momentul în care se vor aduna 60 de zile de neachitare a drepturilor băneşti, sunt jucători care vor să-şi depună memorii la federaţie pentru a-şi recupera banii, iar clubul riscă penalizări şi apoi măsuri mult mai dure. Băieţii merită tot respectul, pregătindu-se exemplar, dovadă şi prestaţiile bune din meciurile amicale.

Gică va ieși într-o conferință de presă

Gică Popescu nu a glumit când a anunţat că nu mai participă la bugetul clubului, nici măcar oferind bani sub formă de împrumut, ba chiar susţine că are de recuperat miliarde bune de la Chindia. A aşteptat implicarea autorităţilor, care au alocat în această perioadă prea puţini bani raportat la nevoile clubului. Nu i-a picat bine când a aflat că echipa de baschet a primit un ajutor financiar de 20 de miliarde lei din partea CLM, luând până şi din banii care ar fi trebuit să ajungă pentru refacerea gazonului de pe „Eugen Popescu”.

A anunţat o conferinţă de presă pentru începutul săptămânii viitoare, în care nu e exclus să îşi anunţe retragerea din proiect, situaţie în care vor pleca de la Târgovişte şi oamenii lui. Cât îi priveşte pe jucători, ei rămân sub contract cu Chindia, însă ştampila clubului şi puterea sunt în acest moment la Gică, de fapt la vicepreşedintele Sorin Lungu, aşa că nu îi va fi greu să le ofere dezlegări fotbaliştilor aduşi de la Craiova sau din alte părţi.

„Până la fotbal, trebuie să înțelegem că lumea moare de foame”

Mingea este în acest moment în terenul CJD, principalul finanţator, iar puterea decizională îi aparţine preşedintelui Adrian Ţuţuianu.

„Nu m-am întâlnit săptămâna aceasta cu domnul Gică Popescu, în concluzie situaţia rămâne la fel ca şi până acum. Sunt probleme mari la nivelul judeţului, iar până la fotbal, trebuie să înţelegem că lumea moare de foame. Dacă nu mă credeţi, vă rog să asistaţi la audienţele cu cetăţenii şi să vedeţi câte neajunsuri sunt în acest judeţ. I-am rugat pe vicepreşedinţii Leonardo Badea şi Gabriel Grozavu să se ocupe săptămâna viitoare de subiectul fotbal. Nu le pot face pe toate în acelaşi timp, trebuie să mai aveţi răbdare, vor apărea schimbări şi în domeniul sportiv, aşa cum am promis”, ne-a transmis preşedintele CJD.

Dacă „Baciul” va pleca de la Târgovişte, e clar că speranţele se leagă în totalitate de implicarea autorităţilor locale, mai concret a CJD, cu toate că şi Primăria Târgovişte are datoria morală să ajute Chindia, după cele 20 de miliarde lei oferite echipei de baschet.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial