2 mai 2024
Chindia Târgovişte – Luceafărul Oradea 2-0! Cobori în jos, Luceafăr slab…

Chindia Târgovişte – Luceafărul Oradea 2-0! Cobori în jos, Luceafăr slab…

Stadion „Eugen Popescu”. Spectatori: 1.800. Au marcat: I. Radu (86), Verdeş (88). Şuturi spre poartă: 20-5. Şuturi pe poartă: 9-2. Cornere: 7-1. Au arbitrat: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş) 7 – Andrei Simonis (Bucureşti) 7, Cătălin Teodor (Brăila) 6,5. Observatori FRF: Ioan Cristea, Victor Cruceană (ambii Bucureşti). Cartonaşe galbene: Morariu (44), Pătru (80), I. Radu (90+1) / Miculescu (19), C. Andor (81).

Chindia: Perianu – Pătru, Morariu, Carnariu, C. Dinu – Honciu – Băluţă (65 Gavrilă), I. Şerban (56 Cherchez), C. Anton, R. Dobre (77 I. Radu) – Verdeş. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Luceafărul: Miron – Mihuţ (17 Blănaru), Leţan, Miculescu, Achim – Ianc, Ghilea (46 Lupuţ), Bundea, F. Neaga – C. Andor, Gh. Popescu. Antrenor: Călin Moldovan.

Chindia s-a chinuit îngrozitor şi în faţa celei mai slabe echipe pe care am văzut-o până acum în Liga a II-a. Oricât de modest ar fi însă adversarul, echipa târgovişteană nu are puterea să ajungă la puncte fără să agonizeze, iar meciurile de acasă nu sunt recomandate celor cu nervii mai slabi. Nici Cosmin Anton nu mai are inspiraţia de la FCM, ratând ţinta din trei lovituri libere (5, 12, 20), în căutarea primul său gol pentru Chindia.

La fel şi cu Răzvan Dobre, ajunge în poziţii bune de finalizare, dar nu o bagă în aţe (9, 31). Cel puţin a reuşit o pasă isteaţă la Şerban, însă şutul său a fost respins din faţa porţii goale (37). Oaspeţii nu au contat la finalizare decât în secundele de prelungire ale primei reprize, când Neaga l-a întins puţin pe Perianu. Tot Şerban a fost aproape de lovitura decisivă, însă şutul său centrare a picat pe transversală (49), pentru ca lovitura de cap a lui „Gonzo”, la serva lui Cornel Dinu, să treacă puţin peste poartă (61).

Apoi a fost plictiseală mare, dar şi multă suferinţă pe teren, de unde şi nemulţumirea din tribune, mai ales în momentul schimbărilor efectuate de Silviu Dumitrescu. De data aceasta însă rezervele au salvat meciul şi poate că l-au salvat şi pe antrenor, dar nu Cherchez, ci Radu şi Gavrilă, care au înviorat jocul ofensiv. Iniţial a ratat Honciu (83), l-a urmat Gavrilă (84), pentru ca Radu să trimită în poartă după o deviere de aur reuşită de Verdeş (86). Descătuşarea a venit cu două minute înainte de final şi nu de la Cherchez, care parcă a uitat să joace fotbal (87), ci tot de la Bobiţă. Golgeterul Chindiei a finalizat superb, de la peste 20 de metri, făcând diferenţa pe final, chiar dacă până atunci nu i-a ieşit mai nimic. Victorie şi Chindia iernează pe podium, nesperat, poate şi meritat, însă practică un fotbal chinuit, bătrânesc şi demodat.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial