6 mai 2024

Ce ordin a dat inspectorul șef Zepiși subordonaților săi din poliție!

zepÎN SERVICIUL COMUNITĂŢII, DE CRĂCIUN

Aproape 200 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Polițiștii care vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, vor avea ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, peste 130 sunt de la structurile de ordine publică, 30 de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, 23 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 15 aparate radar, atât pe autospeciale inscriptionate, cât si neinscriptionate.

Polițiștii de la transporturi vor patrula în trenurile de călători, în staţiile  şi triajele de cale ferată.

poliACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pentru că siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate, polițiștii dâmbovițeni au acționat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunități.

Poliţiştii din Dâmbovița au acționat, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Au fost organizate 83 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 31 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 39 infracţiuni, fiind prinse în flagrant 3 persoane.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.355 lei, dintre care 31 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 149 pentru încălcarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002, restul fiind la alte acte normative.

În ultimele 24 de ore au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Reamintim tuturor cetățenilor că polițiștii acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial