4 mai 2024

Accidente la Buciumeni și Slobozia Moară! Trei oameni au ajuns la spital

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

acct5Viteza neadaptată la condiţiile de drum, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere!

Pe raza localităților Buciumeni și Slobozia Moară s-au înregistrat două accidente de circulație, soldate cu vătămarea corporală ușoară a trei persoane.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că evenimentele rutiere s-au produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţia rutieră  recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile meteo şi de drum .

Vă reamintim că viteza excesivă sau neadaptată reprezintă principalul factor generator de accidente de circulație.

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, îl determină să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-i astfel vigilenţa.

Aşadar, respectaţi normele rutiere şi vă veţi bucura de deplasări în siguranţă!

rutiCOMUNICAT DE PRESĂ

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor continua acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi.

Recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Este, de asemenea, obligatoriu să respectați indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permiteți accesul utilajelor de deszăpezire, acolo unde este cazul.

Ţineţi cont de faptul că, atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, distanţele sunt mai greu de apreciat. Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

De asemenea, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 

DRUM BUN!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial