9 mai 2024

Polițiștii dâmbovițeni, aproape de elevi!

www.mariusbuga.ro_images_elpoliSiguranţa în şcoli, o prioritate a poliţiei dâmboviţene!

De la începutul anului şcolar, siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru poliţiştii dâmboviţeni, fiind desfăşurate acţiuni conform planului de măsuri pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în incinta unităţilor de învăţământ.

Obiectivele activităţilor vizează asigurarea unui climat de siguranţă pentru elevi  şi cadrele didactice precum şi prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Unităţile şcolare au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

În cursul anului de învăţământ 2014-2015, poliţiştii au organizat 1334 de activităţi preventiv-reactive, din care 163 au fost pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar şi 213 pe linie de circulaţie rutieră.

Totodată, structurile de ordine publică au participat la 269 de şedinţe cu cadrele didactice şi părinţii, 55 dintre aceste activităţi fiind în mediul urban şi 214 în mediul rural.

Pentru abaterile de normele contravenţionale, au fost aplicate 322 de amenzi, din care 156 pentru nerespectarea ordinii şi liniştii publice în conformitate cu Legea 61/1991, 2 pentru încălcarea prevederilor H.G 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor  şi studenţilor şi 246 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

 

În perioada de referinţă, în incinta și zona adiacentă celor 553 de unități de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița, au fost comise 33 de infracțiuni, înregistrându-se o scădere cu 10 fapte.

 

Din totalul infracţiunilor, 25 au fost săvârşite în incinta unităților de învățământ preuniversitar (dintre care 12 la școli gimnaziale, 10 la licee și 3 în instituțiile de învățământ preșcolar ) și 8 în zona adiacentă acestora (din care 1 în zona unei şcoli gimnaziale și 7 în zona adiacentă unităților de învățământ liceal).

 

Din analiza statisticilor, observăm că cele mai multe infracţiuni au fost furturi 6 (-9) şi loviri 11(-2), ambele categorii de fapte înregistrând scăderi.

 

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia elevilor şi studenţilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil pentru a preveni implicarea în evenimente negative.

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial