2 mai 2024

Târgoviște – A profitat de neatenția vânzătoarei și a furat zeci de pachete cu țigări!

www.mariusbuga.ro_images_tigariBănuit de comiterea unui furt dintr-o societate comercială, identificat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de o femeie de 30 de ani, administratorul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că au fost sustrase bunuri din magazin.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat principalul bănuit în persoana unui bărbat de 39 de ani.

În sarcina acestuia, s-a reţinut că în cursul aceleiaşi zile, profitând de neatenţia vânzătoarei, a sustras 30 de pachete de ţigarete din magazin.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt”, cercetările fiind continuate pentru probarea întregii activităţi infracţionale ale bărbatului.

Recomandări pentru prevenirea şi combaterea furturilor din societăţile comerciale:

Orice neatenţie în ceea ce priveşte depozitarea, manipularea sau paza produselor expuse spre comercializare va fi speculată de răufăcători.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi în special în locurile cu risc ridicat plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

 

În cazul în care sunteţi victima ori martorul unei astfel de infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi de urgenţă Poliţia – 112, apel telefonic gratuit.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial