30 aprilie 2024

5 paşi ca să urmezi cariera de poliţist!

ipjdbCOMUNICAT DE PRESĂ

Admitere 2018

O carieră e ca o partidă de șah. Trebuie să te gândești înainte la următoarele 5 mutări. Mai sunt 19 zile în care te poți înscrie pentru a urma o carieră în Poliție.

1. Depune cererea de înscriere la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița!

2. Completează fișa medicală!

3. Susține evaluarea psihologică!

4. Analizează bibliografia și învață!

5. Susține concursul, organizat în perioada 13 – 21 ianuarie 2018!

Până în prezent, la sediul I.P.J Dâmbovița au fost depuse și înregistrate 212 cereri de înscriere.

Mai multe informații privind concursul de admitere la școlile de poliție pot fi obținute accesând https://db.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2018.

poli1Peste 116.000 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiștii din Dâmbovița

În primele zece luni ale acestui an, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au aplicat 116.122 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică 25.645.000 lei.

Din totalul acestora, 17.118 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 1.763 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 503 la Legea 171/2010 privind contravențiile silvice.

Alte 185 de amenzi au fost aplicate pe linie de pază și protecție a bunurilor, potrivit Legii 333/2003.

Cele mai multe amenzi, 91.949, au fost aplicate participanților la trafic, dintre care 20.553 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1.067 pentru neacordarea priorității de trecere și 258 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, 20.424 de persoane au fost sancționate pentru neutilizarea centurii de siguranță ori a sistemelor de retenție omologate.

Pentru indisciplina pietonală, polițiștii au aplicat 7.094 de sancțiuni, iar pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași, mopediști și motocicliști au fost aplicate 10.967 de amenzi.

viold5Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

La data de 15 noiembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj a fost prezentat magistraților, împotriva lui fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în perioada 04 – 12 noiembrie a.c., prin amenințarea cu acte de violență, ar fi obținut de la un tânăr 670 de lei și un telefon mobil.

cardREGULI DE AUR PENTRU CUMPĂRĂTURI ONLINE SIGURE

Având în vedere că urmează perioada reducerilor și mulți comercianți permit, ca facilitate, plata în mediul online, Poliția Română vă recomandă să respectați câteva reguli, pentru cumpărături cât mai sigure.

CE TREBUIE SĂ FACI:

Cumpără din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoști sau pe care le-ai mai folosit și verifică rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online.

Introdu adresa site-ului pe care intenționezi să efectuezi plata și nu da click pe link-uri primite pe mail. În unele situații, aceste link-uri te pot direcționa către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianților.

Asigură-te că transferul informațiilor se face în mod securizat. Verifică existența simbolului de tip lacăt în bara URL și folosește un protocol HTTPS sau SSL atunci când navighezi pe internet.

Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigură-te că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacățel care va indica faptul că respectivul site este securizat iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.

Este important să deții un sistem de operare actualizat și un antivirus, de asemenea actualizat iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum și alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.

Folosește carduri de credit atunci când cumperi online. Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte în ceea ce privește siguranța clienților. Dacă nu primești ce ai comandat, emitentul cardului iți va returna banii.

Fii atent la plățile recurente (automate). Înainte de a furniza datele cardului pentru a plăti un serviciu cu reînnoire, informează-te cum poți să încetezi serviciul plăților recurente.

Mulți comercianți online îți vor cere să stocheze informațiile tale de plată. Gândește-te de două ori înainte să iei o decizie și fii sigur că ai înțeles riscurile pe care le implică.

Păstrează întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ai efectuat online.Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor și condițiilor vânzării sau pentru a face dovada că ai plătit pentru bunuri.

CE NU TREBUIE SĂ FACI:

Dacă nu cumperi un anumit bun sau serviciu, nu furniza datele cardului. În cazul plăților online vi se vor solicita de către comercianți numele înscris pe card, numărul cardului, codul CVV și data expirării. Dacă ți se cer și alte informații, cum ar fi codul PIN, nu introdu aceste date și parăsește site-ul.

În situația în care primești mailuri prin care ți se solicită datele cardului bancar, pentru actualizare, sau pentru diferite scopuri, nu da curs acestor solicitări, banca nu îți va cere niciodată aceste date prin mail, iar cel mai probabil, dacă vei da click pe linkul din mail, vei fi directionat către un site de tip phishing, care imită site-ul real al băncii unde ți se va cere să introduci datele cardului.

Nu deschide atașamente primite de la persoane necunoscute, acestea pot conține viruși sau programe de tip malware.

Când cumperi online de la alte persoane, nu trimite banii în avans. Dacă este posibil, folosește un serviciu cu plata ramburs.

Evită să faci cumpărături pe site-uri care nu folosesc un serviciu de tip full authentification (Verified by Visa / MasterCard Secure Code)

Nu trimite datele cardului prin e-mailuri necriptate.Unii comercianți online din afara Europei pot cere să le trimiți prin fax copii ale cardului și pașaportului, drept garanție. Nu da curs!  

sock.ro_images_paznic_batutAcțiune a polițiștilor de ordine publică pe linie de pază

În perioada 08 – 14 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică și efective de la formațiunile de profil din teritoriu au acţionat pe raza județului Dâmbovița pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, furnizorilor de utilități şi societăților comerciale, precum și pentru îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie.

De asemenea, acțiunile de control au avut ca obiectiv și informarea factorilor responsabili din cadrul unităților cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate.

Astfel, în cadrul celor 6 acțiuni desfășurate, polițiștii au verificat 37 de obiective asigurate cu pază.

În urma neregulilor descoperite, a fost întocmit un dosar penal și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor,în valoare de 7.200 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial