17 mai 2024
“Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, astfel încât cetățenii să se poată bucura în siguranță de minivacanța de 1 Mai și Sărbătorile Pascale Ortodoxe”

“Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, astfel încât cetățenii să se poată bucura în siguranță de minivacanța de 1 Mai și Sărbătorile Pascale Ortodoxe”

Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, astfel încât cetățenii să se poată bucura în siguranță de minivacanța de 1 Mai și Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

🚒 Zilnic, peste 130 de pompieri vor fi pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.🔍 În această perioadă se vor intensifica controalele de prevenire, cu prioritate la locurile unde se preconizează sau se înregistrează un aflux mare de persoane.

👨‍🚒 De asemenea, în Noaptea de Înviere echipaje de pompieri vor fi prezente în lăcașurile de cult identificate cu un număr mare de participanți, pe întreaga perioadă a desfășurării slujbelor religioase.

🔥 Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcaşurilor de cult, mai ales în perioada acestor mari sărbători creştine, vă recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbelor să nu lase lumânările și candelele aprinse, nesupravegheate. Uşile de acces/evacuare se menţin în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

🌲 În perioada următoare ne așteptăm la o afluenţă mare de public către zona montană, zonele cu verdeață din jurul localităților urbane şi locurile de agrement organizate în aer liber.

🔥 Recomandăm celor care doresc să se relaxeze la un grătar în aer liber, turiştilor şi amatorilor de drumeţii montane să respecte următoarele măsuri preventive:

– Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă;- Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se face numai în locuri special amenajate în acest sens.- Supravegheaţi continuu copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul;- Înainte de plecare stingeţi focul și acoperiţi cenușa cu pământ. Strângeţi și depuneţi toate resturile numai în locuri special amenajate.

🌟 Vă dorim să vă bucurați de minivacanță fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

Sublocotenent Popescu Radu-Adrian,

purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial