29 martie 2024
Transportatorii, în vizorul agenţilor de la Rutieră! Şoferi de microbuze şcolare, sancţionaţi de poliţişti

Transportatorii, în vizorul agenţilor de la Rutieră! Şoferi de microbuze şcolare, sancţionaţi de poliţişti

BULETIN INFORMATIV

Polițiștii rutieri au acționat pentru verificarea legalității activităților de transport mărfuri și persoane. Acțiunea a vizat și transportul școlar.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul transportului de mărfuri și persoane, fiind vizat și transportul școlar.

Polițiștii au verificat legalitatea transportului, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie.

Pe parcursul acțiunii polițiștii rutieri au verificat și respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi existenţa atestării metrologice a aparaturii tahograf.

Astfel, au fost controlate 46 de autovehicule, dintre care 12 destinate transportului de elevi, iar pentru ilegalitățile constatate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 conducătorilor vehiculelor destinate transportului școlar.

Obiectivul acțiunilor constă în prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum și autovehiculele special destinate transportului de elevi.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial