4 mai 2024

Un şofer din Dragodana, beat şi cu permisul anulat, s-a accidentat!

accpPoliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor de autovehicule:

ALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulație!

Ieri, 15 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați că pe raza localității Picior de Munte s-a produs un accident de circulație, în urma căruia o persoană a fost rănită ușor.

Din cercetări a reieșit că un conducător auto de 54 de ani, din Gura Foii, nu ar fi adaptat viteza în curbă, ar fi pătruns pe constrasens, intrând în coliziune cu un alt autovehicul.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a celuilalt șofer.

De asemenea, un conducător auto de 34 de ani, din Dragodana, având o alcoolemie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-ar fi răsturnat într-un șanț, rănindu-se ușor.

Cel în cauză avea permsiul de conducere anulat.

Alți doi șoferi sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de 0.60 și 1.11 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar unul dintre ei nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au oprit pe DN 61, pe raza localității Corbii Mari, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de drum, să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Poliţia rutieră reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, pietonii și bicicliștii sunt sfătuiți să-și sporească atenția și să respecte cu strictețe regulile de circulație atunci când se deplasează pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial