27 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: ”Ca să nu taie de la speciali, ministrul Boloș a crescut taxele românilor!”

Deputatul Daniel Blaga: ”Ca să nu taie de la speciali, ministrul Boloș a crescut taxele românilor!”

Deputatul Daniel Blaga, președintele USR Dâmbovița, a susținut, astăzi, o conferință de presă la sediul filialei județene a USR.

Liderul USR a vorbit despre activitatea dezastruoasă a ministrului Marcel Boloș.

”USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Marcel Boloș este un pericol pentru antreprenorii români și pentru economia României. Va intra în istorie ca cel mai slab ministru de Finanțe al tuturor timpurilor. Marcel Boloș trebuie să plece.

În loc să taie pensiile speciale și să reducă cheltuielile statului, crește taxele românilor cu zâmbetul pe buze, apoi spune că o face ca să-i protejeze.

Am să amintesc doar câteva dintre motivele pentru care Boloș trebuie să plece:

1. Ca să nu taie de la speciali, a crescut taxele românilor În loc să taie cheltuielile statului, Marcel Boloș ne-a crescut taxele. Și pentru ce? Pentru a plăti pensii speciale de 12 miliarde de lei pe an și salarii de mii de euro pe lună pentru bugetari de lux ca Nicu Marcu (ASF, salariu de 16.000 de euro pe lună) sau Valeriu Zgonea (ANCOM, salariu de peste 9.000 de euro pe lună).

2. A triplat taxele PFA-urilor și micilor antreprenori Mulți vor fi forțați să-și închidă porțile. Alții vor fi nevoiți să dea oameni afară, să-și limiteze operațiunile sau să-și mărească prețurile.

3. A lovit în muncitorii din agricultură și din construcții Din 5 milioane de salariați români, 700.000 lucrează în aceste domenii. Marcel Boloș a ales să le crească taxele pe muncă. Rezultat? Concedieri, scăderi de salarii, reducerea investițiilor în echipamente noi, anulări de proiecte. Vom avea case mai scumpe și mai prost făcute și prețuri mai mari la alimente.

4. Reorganizarea ANAF, o glumă proastă Pentru Marcel Boloș, scăderea cheltuielilor la stat începe cu măriri de salarii pentru ANAF. În loc să facă ANAF mai transparent și mai eficient, a mărit salariile angajaților cu 20%. Pare mai degrabă o încercare de a-și face prieteni, nu de a crește gradul de colectare.

5. Limitarea plăților în cash nu combate nici evaziunea, nici corupția. Este un cadou făcut băncilor. 13 țări din Europa nu au nicio limită la plata cu cash și au evaziune mult mai mică decât România. Iar limitarea existentă, de 10.000 de lei, nu l-a împiedicat pe baronul PSD Buzatu să ia șpăgi de peste un milion de lei în portbagaj. Așa că de ce a făcut-o Marcel Boloș? E un cadou pentru bănci: băncile vor suprataxa românii, după care vor da banii statului. Și acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Boloș trebuie să plece.

Dar mai mult decât atât, Boloș este părtaș la ultima găselniță a lui Ciolacu, aceea de a folosi fondul de rezervă al Guvernului pe post de buget paralel. Boloș validează acest mecanism de bugetare paralel prin care, exact ca într-o dictatură, Ciolacu împarte banii după cum are el chef, discreționar, și nu cum ar trebui într-o democrație liberală, unde forurile deliberative – consilii locale, generale, județene și Parlamentul – stabilesc destinația banilor publici.

Între statul paralel al lui Dragnea și bugetul paralel al lui Ciolacu, doar românii de rând sunt cei care pierd! Niciunul dintre cei 2 prim miniștrii pe care i-a dat coaliția PSD – PNL anul acesta, Ciucă și Ciolacu, și niciunul dintre cei 2 miniștrii de finanțe – Cîciu și Boloș nu au explicat cum de au dat-o în bară cu bugetul.

Fără nici un eveniment neprevăzut anul acesta, – cum am avut anii trecuți pandemia sau războiul – au supraestimat veniturile și au subestimat cheltuielile. De ce nu au explicat? Pentru că au mințit de la început! În vară, dl Ciolacu le promitea profesorilor că noua lege a salarizării va fi depusă în Parlament la debutul sesiunii parlamentare, dar nu s-a întâmplat nimic până acum.

Ciolacu dovedește încă odată că este omul vorbelor, și nu al faptelor. Moțiunea simplă împotriva ministrului Boloș va fi dezbătută luni și votată marți în Parlament”, a precizat deputatul Daniel Blaga.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial