26 aprilie 2024

ULTIMA ORĂ! Cod galben de CANICULĂ! Până la 38 de grade!

www.mariusbuga.ro_images_caniculaComunicat de presă

Atenționare Meteorologică – Cod Galben

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ- COD GALBEN, valabilă și pentru județul Dâmbovița, pentru intervalul 13 – 14 august 2014, fenomenele vizate fiind caniculă și disconfort termic.

Atenționarea COD GALBEN este valabilă și pentru județul Dâmbovița.

În zilele de miercuri şi joi (13 şi 14 august) valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade şi izolat 38 de grade.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

Serviciile publice deconcentrate de specialitate vor verifica modul în care sunt respectate și aplicate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, aprobată prin Legea nr. 436/2001.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial