27 aprilie 2024
Târgovişte – Conferinţele pastoral-misionare de primăvară, la final

Târgovişte – Conferinţele pastoral-misionare de primăvară, la final

Încheierea Conferinţelor Pastoral-Misionare de primăvară în Arhiepiscopia Târgoviştei

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a prezidat lucrãrile Conferinţei Pastoral-Misionare de primăvară, cu tema: “Sf. Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase“, pentru preoţii din protoieriile Târgoviște Sud și Titu, ce s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște.

Evenimentul duhovnicesc a fost deschis de slujba Te Deum-ului, iar, apoi, Înaltpreasfinţia Sa a rezumat tema manifestării, accentuând elementele cele mai importante ale vieții și activității Sf. Împărați Constantin și Elena, consecințele Edictului de la Mediolanum în zidirea unei lumi a toleranței și a dialogului, edificarea unei civilizații creștine, precum și preocupările Sf. Constantin în ceea ce privește familia, protecția copilului, o legislație în favoarea omului, dar și inițierea, ca model de colaborare dintre stat și Biserică, a celebrului concept de simfonie bizantină.

În prezentările realizate, preoţii referenţi au insistat asupra diferitelor aspecte ale activității celor două importante personalități ale lumii și istoriei noastre creștine, precum și ale implicațiilor acestora până astăzi. Dezbaterile care au avut loc, la finalul întâlnirii, au fost rodnice, oferind o benefică împărtăşire a experienţei pastoral-misionare şi duhovniceşti, atât referitoare la tema conferinţei, cât şi cu privire la teme pastorale concrete ale preoţilor din cele două protoierii.

Conferinţele Pastoral-Misionare de Primăvară au debutat, în Arhiepiscopia Târgoviştei, luni, 10 iunie, pentru preoţii din Protoieria Găești, continuând, pentru cei din protoieriile Târgovişte Nord şi Pucioasa, vineri, 14 iunie a.c.

BIROUL DE PRESÃ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial