28 martie 2024
Patru tineri preoţi din Târgovişte, în slujba credincioşilor

Patru tineri preoţi din Târgovişte, în slujba credincioşilor

ACORDARE DE DUHOVNICIE ÎN ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

La Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a hirotesit patru tineri preoţi întru duhovnic, la eveniment luând parte, atât familiile acestora, cât și părinți consilieri și diaconi ai Centrului Eparhial.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit noilor duhovnici de importanța slujirii lor pastorale, la parohii, prin intermediul Sfintei Taine a Mărturisirii, prin care se oferă harul tămăduirii și împăcării credincioșilor, pentru o deplină integrare și participare la viața duhovnicească a Trupului Tainic al Domnului Hristos.

Pentru o autentică slujire misionară și pastorală, Biserica noastră are nevoie de buni și înțelepți duhovnici, care, cu echilibru și înțelegere, să călăuzească poporul lui Dumnezeu încredințat lor.

La finalul ceremonialului, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe tinerii preoți să slujească Biserica noastră strămoșească, cu bucuria tinereții și a entuziasmului lor, sprijinindu-se pe bunele cunoștințe teologice dobândite în cadrul studiilor teologice

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOIVȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial