26 aprilie 2024

Târgovişte – Cine beneficiază de scutiri de impozit!

sock.ro_images_taxe„A fost aprobată procedura de acordare a scutirii pentru clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară sau constau în exclusivitate în indemnizaţie de şomaj sau ajutor social.

Astfel, nu se datorează impozit pentru clădirea folosită ca domiciliu, aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social.

De menţionat este faptul că această scutire se acordă doar persoanelor care nu deţin proprietăţi imobiliare, cu excepţia celor dobândite prin moştenire, prin succesiune. Scutirea de impozit se acordă pe bază de cerere care se depune la Serviciul de Taxe şi Impozite, avem şi un model de cerere şi pe baza unor documente justificative, şi anume copie carte de identitate, copie act de proprietate, adeverinţă de venituri, cupon de pensie sau orice alte documente justificative din care să rezulte venitul lunar realizat în anul depunerii cererii, dacă este cazul, documente din care să rezulte că beneficiază de ajutor de şomaj sau ajutor social şi bineînţeles o declaraţie cu privire la veniturile pe care contribuabilul le-a realizat în anul în care depune cererea, urmând ca această scutire să fie valabilă începând cu anul viitor, în cazul nostru în anul 2017.

Prin urmare, târgovi ştenii care se încadrează în prevederile mai sus menţionate trebuie să depună documentele până la sfârşitul lunii decembrie. Fac menţiunea că pot să fie şi doi coproprietari care fiecare în parte să se încadreze la aceste venituri, adică niciunul dintre ei să nu depăşească cuantumul de 1050 lei, până în luna aprilie, respectiv 1250 lei.

Pentru anul 2016 au fost undeva la 600 de solicitări pentru a beneficia de prevederile acestei proceduri. Această procedură este valabilă şi pentru terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară, ori constau în exclusivitate în indemnizaţie de şomaj sau ajutor social.

Documentele sunt identice, cu menţiunea că aceste documente vor trebui să fie depuse până la sfârşitul lunii decembrie 2016. Mai sunt şi alte scutiri… Cu titlu de noutate, avem o scutire pentru anul 2017 şi se referă la persoanele care îşi construiesc locuinţe noi, în condiţiile Legii 114/1996, prin credit. Am luat şi măsura de a notifica în scris persoanele care au beneficiat anul trecut de scutire”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial