26 aprilie 2024

Târgoviște – Aveau arme, dar aveau și NEREGULI!

www.mariusbuga.ro_images_puscaaInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia deţinătorilor legali de arme letale şi neletale supuse autorizării cu privire la obligativitatea prelungirii valabilităţii permisului de armă.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii, pe linia verificării respectării prevederilor legale privind regimul armelor şi muniţiilor.

 

Astfel, la domiciliile a doi bărbaţi, de 32 şi 61 de ani, au fost descoperite două arme neletale supuse autorizării.

 

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permiselor de armă era expirată, bărbaţii nu au depus la un armurier autorizat armele neletale, în conformitate cu prevederile legale.

 

Pe numele acestora, s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, respectiv de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial