26 aprilie 2024
Serial EXCLUSIV! Cioburi de speranţă – “Execuţi fără să discuţi!”

Serial EXCLUSIV! Cioburi de speranţă – “Execuţi fără să discuţi!”

“Ordinele care mi se pareau cele mai ilegale si mai abuzive erau cele privind organizarea de actiuni in baza DEC. 153.

Principala arma a securitatii care permitea Militiei sa aresteze practic pe orcine.

Greu de crezut, dar dureros de adevarat. Se putea retine o persoana in baza a doua declratii de martor si un proces verbal motivat ticluit de dom’ sef, in care se introducea si un fel de caracterizare de la primaria localitatii.

Astazi stau si ma intreb, cati oameni nevinovati a bagat in puscarie in acest mod procuroarea pe atunci Monica Macovei?

Astfel, daca seful postului de militie primea ordin de la ofiterul de securitate, care supraveghea indeaproape tot ce misca, se punea in miscare.

In doua, trei zile “anarhistul” era carne de tun, se gaseau intotdeauna doi martori de serviciu care declarau ca cetateanul “Popescu” juca barbut sau provoca acte de dezordine care tulburau linistea publica.

Primarul semna servil caracterizarea prin care atitudinea periculoasa a lui “Popescu” era confirmata si gata, era urcat in autobuz si arestat intre o luna si sase luni cu executarea pedepsei in penitenciar sau la locul de munca.

In zilele cand se executau aceste actiuni,era forfota mare pe raza localitatii.

Fara autorizatii sau mandate, se intra in curtea nefericitilor despre care securitatea detinea informatii, era retinut si dupa un simulacru de proces ajungea in arestul Militiei.

Cele mai multe actiuni de.acest fel se organizau in cele doua sate de tigani ce se invecinau cu localitatea unde lucram. Aici, saracia si oprimarea atinsesera apogeul, tiganii in marea lor majoritate aderasera la o secta Evanghelica cu radacini in Germania si America.

Prin intermediul postului de Radio Europa Libera, erau calauziti atat religios cat si politic spre libertate si ignorarea multor prevederi legale ale epocii comuniste.

Propaganda aceasta, atunci denumita “sovina”, dadea rezultate, majoritatea tiganilor desfasurau activitati liberale, cumparau si vindeau autoturisme, sacrificau si vindeau carne de vita si nu erau incadrati intr-un loc de munca stabil.

Se stabilisera legaturi stranse intre unii dintre tigani si presbiterii din occident, astfel incat doi dintre tigani reusisera sa transmita doua cereri de azil politic intr-o tara nordica.

Stirea a fost difuzata la Europa Libera, care a si nominalizat pe cei doi, condamnandu-i astfel inainte de a fi judecati.

Era vorba de RG si MF, doi tigani de 20-21 de ani fiecare si cand securitatea a prins informatia…

VA URMA”

DD

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial