26 aprilie 2024
“Sărut mâna, tatăl meu, Sărut mâna, mama mea…” Gest de suflet, la Răcari, de Ziua Persoanelor Vârstnice

“Sărut mâna, tatăl meu, Sărut mâna, mama mea…” Gest de suflet, la Răcari, de Ziua Persoanelor Vârstnice

pers3Sărut mâna, tatăl meu,
Sărut mâna, mama mea…

1 Octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice…o zi specială pentru părinţii, bunicii sau străbunicii noştri, o zi specială şi pentru noi toţi cei care trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea pentru eforturile şi realizările lor.
pers11 Octombrie reprezintă un prilej să ne reamintim cât de valoroşi sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii, am pus multă înţelepciune în cunoscutul proverb : „ Cine nu are bătrâni să-şi cumpere „.
Este bine să ne aducem aminte că există, că ne așteaptă, că își doresc nu mult, poate doar o secundă, să le fim alături, să simtă că cineva încă se gândește la ei.
persIn acest spirit, cu mic cu mare, de la elevi la autorități și reprezentanți ai bisericii, am încercat să aducem un strop de fericire şi linişte bătrânilor de la CAMS Ghergani. Slujba religioasă, oficiata de preoţii din parohiile oraşului Răcari, micul program artistic prezentat de elevii Liceului Teoretic „ Ion Ghica „ Răcari , cadourile pregătite cu atenție, toate acestea au avut menirea de a le descreți puțin frunțile celor internati aici. Ochii plini de tristețe, griji, suferințe, in care se oglindește trecerea timpului, s-au luminat atunci când și-au dat seama că nu sunt uitați. „Enigmatici şi cuminţi / Terminându-şi rostul lor…” au aşteptat aceste clipe cu bucuria celui care simte că sunt apreciaţi şi respectaţi.
pers2Iubire, apreciere, respect şi o plecăciune pentru cei care ne-au dat viaţă şi care ne-au oferit şansa de a fi ceea ce suntem!, a declarat Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial