26 aprilie 2024
Pietonii au adus moartea pe drumurile din Dâmboviţa!

Pietonii au adus moartea pe drumurile din Dâmboviţa!

vocol1Poliţia rutieră atrage atenţia participanţilor la trafic cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie pentru a preveni evenimentele negative.

În perioada 26 ianuarie -01 februarie a.c., pe drumurile din judeţ s-au înregistrat nouă accidente de circulaţie, dintre care şapte au fost uşoare.

Cele două accidente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia, s-au produs pe fondul abaterilor comise de către pietoni.

Şi săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au continuat să acţioneze zilnic pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 1138 de sancţiuni contravenţionale, din care 705 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 192 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 14 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor.

125 de pietoni au fost amendaţi după ce au fost depistaţi în timp ce traversau neregulamentar partea carosabilă.

Poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, se recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să-şi sporească atenţia atunci când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea carosabilului, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze strada numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial