26 aprilie 2024
Mănăstirea Viforâta – Un păcătos, din Argeş, a furat două laptopuri din chilii

Mănăstirea Viforâta – Un păcătos, din Argeş, a furat două laptopuri din chilii

Un bărbat a fost depistat de poliţişti în timp ce oferea spre comercializare bunuri sustrase

În data de 30 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au surprins în flagrant un bărbat, de 47 de ani, din comuna Priboieni, judeţul Argeş, în timp ce oferea spre comercializare două laptop-uri sustrase.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta a sustras bunurile dintr-o chilie a unei mânăstiri din comuna Viforâta.

Faţă de bărbat, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu.

Poliţiştii au procedat la reţinerea bărbatului pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi în domeniul piscicol

În urma unei percheziţii efectuate la domiciliul unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Corbii Mari, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat o armă neletală supusă autorizării (puşcă cu aer comprimat), muniţie aferentă şi o plasă monofilament, pe care acesta le deţinea ilegal.

Cu ocazia cercetărilor, a reieşit că bărbatul a folosit arma de mai multe ori, în scop de agrement, în curtea locuinţei având amenajată o ţintă.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul comiterii infracţiunilor prev. şi ped de art. 134,135 din Legea 295/2004 şi art. 64 lit. m din OUG 23/2008.

Bunurile identificate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 6000 de lei, iar ca măsura complementară s-a dispus anularea dreptului de deţinere, port şi folosire de arme şi muniţii letale.

Patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni-Biroul de Investigaţii Criminale au surprins în flagrant patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, toţi din localitate, în timp ce decopertau şi debitau conducte metalice în scopul de a le sustrage.

Pe numele bărbaţilor, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped de art. 20 raportat la art. 208, 209 din Codul Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Conductele metalice au fost recuperate şi restituite părţii vătămate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial