26 aprilie 2024

Băleni – Are 19 ani şi o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat! La volan!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciConsumul de alcool, incompatibil cu activitatea de şofat

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Băleni au constatat că pe raza localităţii s-a produs un accident de circulaţie în urmă căruia au rezultat doar pagube materiale.

Din cercetări a reieşit că un conducător auto, de 19 ani, în timp ce se deplasa pe DJ 711, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, parcat regulamentar în afara părţii carosabile.

În urma testării cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o alcoolemie de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, un alt bărbat, de 51 de ani, din Dragomireşti, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, după ce a fost depistat de poliţiştii conducând un autoturism pe raza municipiului Târgovişte, deşi avea o alcoolemie de 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţia dâmboviţană reaminteşte conducătorilor auto că alcoolul la volan este incompatibil cu activitatea de şofat, acesta reprezentând una dintre principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial